Δολοφονία Ζέμπερη: Ξεκινά η δίκη του Σοροπίδη στο Εφετείο

Τον Ιούλιο του 2018 είχε καταδικαστεί

Δώρα Ζέμπερη

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ξεκινάει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη του 58χρονου Μανώλη Σοροπίδη, που είχε ομολογήσει το έγκλημα της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. 

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί κατακρεουργημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς είχε δεχτεί συνολικά 14 μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλλε, προκειμένου να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

Για την δολοφονία της, είχε συλληφθεί 20 μέρες αργότερα, στο Γαλάτσι, ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης.

Ο  Ελληνοαρμένιος είχε αρχικά ομολογήσει το έγκλημα και τρεις μήνες αργότερα κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον ανακριτή, κάνοντας λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Υποστήριξε, επίσης, ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του είπαν ότι θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα, που την είχαν βάλει στο στόχαστρο εξαιτίας κάποιων οικονομικών υποθέσεων που χειριζόταν ως ελεγκτής της εφορίας. Ο ίδιος μάλιστα είχε υποστηρίξει πως κατά την δολοφονία της εκείνος την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο την σκότωσαν.

Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου τον Ιούλιο του 2018 τον καταδίκασαν με ποινή φυλάκισης δις ισόβια και εννέα μήνες.

Ο Μανώλης Σοροπίδης καταδικάστηκε για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top