Γιατί είναι καλύτερο να επιλέξετε τον Σεπτέμβρη για τις διακοπές σας;

Όταν εσύ φεύγεις, οι άλλοι επιστρέφουν

Διακοπές σε πισίνα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να πάνε τις καλοκαιρινές τους διακοπές τον Σεπτέμβριο, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που έχει να πηγαίνεις διακοπές όταν οι άλλοι επιστρέφουν. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της επιστροφής στο σχολείο και στη δουλειά, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν αυτόν τον μήνα για να ξεφύγουν από το γραφείο και να ξεκουραστούν. Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα;

Πιο προσιτές τιμές

Με το τέλος του Αυγούστου έρχεται και το τέλος της υψηλής περιόδου και των ακριβών τιμών. Ο Σεπτέμβρης θεωρείται επίσης μήνας της «καλοκαιρινής σεζόν» αλλά δεδομένου ότι πέφτει η ζήτηση, πέφτουν και οι τιμές σε πολλές υπηρεσίες, όπως η ενοικίαση δωματίου και αυτοκινήτου, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κτλ. 

Ηπιότερες θερμοκρασίες

Τον Σεπτέμβριο πέφτουν συνήθως οι θερμοκρασίες, αλλά η μέρα εξακολουθεί να είναι μεγάλη και υπάρχουν πολλές ώρες φωτός για να διατηρηθεί η ψευδαίσθηση του καλοκαιριού. Οι θερμοκρασίες είναι πιο ευχάριστες από ότι τον Αύγουστο και είναι ιδανικές για να απολαύσετε τις παραλίες στα νησιά ή τους παραθεριστικούς προορισμούς, άλλα και για να πάτε τη βραδινή σας βόλτα (ίσως να χρειαστείτε βέβαια μια ελαφριά ζακέτα). Το ελληνικό καλοκαίρι άλλωστε αργεί να τελειώσει.

Χαμηλότερος δείκτης UV

Η θέση του ήλιου σε σχέση με τη γη είναι πιο απομακρυσμένη τον Σεπτέμβριο και έτσι τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας είναι χαμηλότερα: ακόμα και στις ώρες που ο ήλιος καίει πολύ, ο κίνδυνος ηλιακού εγκαύματος είναι μικρότερος. Ωστόσο, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε το αντιηλιακό και το καπέλο σας.

Λιγότερο πολυσύχναστα μέρη

Όντας σεζόν με λιγότερη ζήτηση, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους τουριστικούς προορισμούς. Έτσι, για παράδειγμα, εάν τον Αύγουστο ο μέσος χρόνος αναμονής για να δείτε το Κάστρο Windsor στην Αγγλία είναι μία ώρα, το Σεπτέμβριο οι χρόνοι μειώνονται στο μισό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι φωτογραφίες του ηλιοβασιλέματος στην παραλία ή εκείνου του μνημείου που θέλετε να δείτε, δεν θα έχουν μέσα και ένα σωρό αγνώστους. Ακόμη, θα έχετε τις παραλίες, σχεδόν, μόνο για εσάς και θα μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο με την ησυχία σας. Είναι ένα πλεονέκτημα ειδικά για εκείνους που θέλουν να ξεκουραστούν στις διακοπές τους και να μειώσουν τα επίπεδα του στρες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εργαστείτε τον Αύγουστο χωρίς άγχος

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι η εργασία κατά τον Αύγουστο είναι μια κακή επιλογή επειδή οι υπόλοιποι συνάδελφοι είναι σε διακοπές και σας βομβαρδίζουν με τις φωτογραφίες τους στην παραλία ή σε εξωτικούς χώρους, η αλήθεια είναι ότι η απουσία συναδέλφων στο γραφείο συνεπάγεται μείωση του όγκου της εργασίας. Πολλές εταιρείες κλείνουν ή υπολειτουργούν τον Αύγουστο, τα δικαστήρια και οι δημόσιες διοικήσεις μειώνουν τη δραστηριότητά τους στις ελάχιστες υπηρεσίες, τα σχολεία είναι κλειστά... Αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμοί εργασίας χαλαρώνουν και δεν υπάρχει άγχος και προθεσμίες. Επίσης, δεδομένου του μειωμένου όγκου, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια, να διαβάσετε τα νέα ή να δοκιμάσετε την τύχη σας στη ρουλέτα.

Αντίο στην κατάθλιψη λόγω της επιστροφής από τις διακοπές;

Όταν πάτε τις διακοπές το Σεπτέμβριο, τα Χριστούγεννα είναι πιο κοντά, όπως και οι διαφορετικές αργίες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Με αυτόν τον τρόπο η επιστροφή στη δουλειά γίνεται λιγότερο επώδυνη και οι απόσταση από τις επόμενες διακοπές μικρότερη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top