Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές στους Δήμους Μάνδρας και Καρύστου

Προβλήματα στο ορεινό δίκτυο των Χανίων από την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας και Καρύστου.

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τα προβλήματα στα Βίλια μετά τη σφοδρή χιονόπτωση

Συγκεκριμένα οι περιοχές στις οποίες κρίθηκε επείγουσα η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα φαινόμενα είναι: Τα Βίλια, οι Ερυθρές και η Οινόη του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και οι κοινότητες Καρύστου, Αετού και Καλυβίων του Δήμου Καρύστου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Την ίδια στιγμή δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και που φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία.

Kαιρός: Έρχεται νέα σφοδρή κακοκαιρία με χιονοπτώσεις από την Κυριακή

Χανιά: Προβλήματα στο ορεινό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στις ορεινές περιοχές του Θερίσου, στην περιοχή της Δρακώνας Κεραμειών, καθώς και στις περιοχές Καράνου, Ορθούνι, Μεσαύλια και Κακόπετρο του δήμου Κανδάνου - Σελίνου, όπου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα για τους αστέγους λόγω ψύχους

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στον δήμο Σφακίων. Με ανακοίνωσή του ο Δήμος προειδοποιεί ότι «το οδόστρωμα στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κράπη - Ασκύφου του δήμου Σφακίων είναι ολισθηρό, λόγω πάγου που έχει σχηματιστεί, γι' αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και τα οχήματα τους να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στις ορεινές περιοχές για να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top