Kαιρός: Έρχεται νέα σφοδρή κακοκαιρία με χιονοπτώσεις από την Κυριακή

Τσουχτερό κρύο σε πολλές περιοχές της χώρας και μποφόρ στα πελάγη

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που πέρασε 

Η κακοκαιρία ήρθε για να μείνει όπως φαίνεται. Μετά τη νέα ψυχρή εισβολή που έγινε σήμερα αισθητή σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, ο καιρός θα φτιάξει για λίγο το Σάββατο για να ξαναχαλάσει και πάλι από την Κυριακή.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Μάλιστα η νέα κακοκαιρία που έρχεται φαίνεται να είναι η πιο σοβαρή σε έκταση μέχρι στιγμής για τον φετινό χειμώνα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, προειδοποιεί πως από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα κατέβουν νοτιότερα στην Ευρώπη, επηρεάζοντας τη χώρα μας σταδιακά από τον βορρά προς τον νότο.

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα για τους αστέγους λόγω ψύχους

Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό του καιρού, καθώς αύριο ή το Σάββατο θα έχουμε πλήρη και αναλυτική εικόνα για την εξέλιξή του. Τα προγνωστικά μοντέλα, αναμένεται να δείξουν τις επόμενες ώρες αν μιλάμε για ένα χιονιά της κεντρο-βόρειας Ελλάδας, αν είναι ένας χιονιάς που θα επηρεάσει περισσότερο τα ανατολικά και νότια, επομένως και την Αττική, ή αν θα είναι ένας σχεδόν πανελλαδικός χιονιάς.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι πρόκειται για μία σοβαρή κακοκαιρία, που θα φέρει έντονο κρύο σε αρκετές περιοχές της χώρας αλλά και πολύ ενισχυμένους βοριάδες στα πελάγη.

Καιρός: Νέο κακοκαιρία από την Πρωτοχρονιά– «Μπάλα ψύχους» "χτυπά" τα Φώτα

Χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά ή παραθαλάσσια

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα φέρουν χιόνια στα πεδινά ακόμα και τα παραθαλάσσια τμήματα. «Το ζήτημα όμως είναι ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο. Η εμπειρία από προηγούμενους χιονιάδες λέει ότι θα δουν χιόνι αρχικά αρκετές βόρειες περιοχές και στη συνέχεια θα συνεχιστούν τα χιόνια και στα κεντρικά η θα κατηφορήσουν οι χιονοπτώσεις για τα νοτιότερα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου θα συνεχίσουν να απασχολούν στη συνέχεια μόνο αυτά τα τμήματα».

Καιρός: Ξεκίνησε η νέα ψυχρή εισβολή – Χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας

Μάλιστα ο γνωστός μετεωρολόγος καταλήγει ότι «θα το θεωρήσω τεράστια έκπληξη να χαθεί αυτός ο χιονιάς και τελικά να μην έρθει στη χώρα μας. Όλα επιμένουν στο γεγονός ότι θα συνεχίζουμε να βλέπουμε άσπρες μέρες. Το που όμως θα γίνει αυτό θα σας το απαντήσω λίαν συντόμως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top