Καιρός: Νέο κακοκαιρία από την Πρωτοχρονιά– «Μπάλα ψύχους» "χτυπά" τα Φώτα

Χιόνια και στην Αττική

Για μια νέα ψυχρή εισβολή από την Πρωτοχρονιά προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, σημειώνοντας ότι ένα βαρομετρικό χαμηλό θα καταφτάσει από τη Ρωσία και την Ουκρανία. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος στη σελίδα του στο Facebook μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και όλη τη διάρκεια της 2ας Ιανουαρίου θα επικρατήσει καιρός «Βόρειο Ρεύματος». 

Επιμένει η «Ζηνοβία»: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Πού θα χιονίσει

Αυτό σημαίνει ότι στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει παγωνιά αλλά χωρίς φαινόμενα, ενώ στα ανατολικά και νότια θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στα χαμηλά υψόμετρα και χιονοπτώσεις που τοπικά θα κατέβουν αρκετά σε ό,τι αφορά στο υψόμετρο.

Άνοιξε η εθνική Αθηνών – Λαμίας: Τέσσερις ώρες ακινητοποιημένα τα οχήματα

Ο Γιάννης Καλλιάνος προσθέτει ακόμα πως αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στις 2 Ιανουαρίου θα χιονίσει κατά διαστήματα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Δε θα απασχοληθούν μόνο ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Τραγωδία στις Πλαταιές: Ο πρώτος νεκρός της «Ζηνοβίας»

Οι περιοχές όπου πιθανόν να χιονίσει είναι:

  • Το Πήλιο
  • η κεντρική και ανατολική Στερεά (και η Αττική)
  • Η Εύβοια και οι Σποράδες,
  • Η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος και
  • Ίσως κάποια νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Αντιθέτως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα διαφαίνεται ότι θα βρέχει κατά τόπους δυνατά  και κατά τόπους θα εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες, ενώ πυκνά χιόνια θα εκδηλωθούν για άλλη μια φορά στα ορεινά της Κρήτης.

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Χιόνια και στην Αττική

Στις 2 Ιανουαρίου οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους -6°C. Δεν αποκλείεται λοιπόν να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις  στον νομό Αττικής από το υψόμετρο των 250-300 μέτρων ή και λίγο χαμηλότερα αν υπάρξουν πιθανές εξάρσεις. 

Για «μπάλα ψύχους» προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Open Tv, Κλέαρχος Μαρουσάκης, στη σελίδα του στο Facebook προειδοποιεί για μια «μπάλα ψύχους» που αναμένεται να εισβάλει στη χώρα μας ανήμερα των Φώτων. 

Όπως αναφέρει αυξημένες είναι οι πιθανότητες τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους να δούμε χιονόπτωση και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, ενώ τα Θεοφάνεια  φαίνεται να «κατηφορίζει» προς τα μέρη μας από την Ουκρανία «μπάλα πολικού ψύχους», προκαλώντας ισχυρή ψυχρή εισβολή.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να το… «στρώσει» ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, οπότε θα πρέπει όλοι να είναι προετοιμασμένοι. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top