Σε τραγική κατάσταση το 3,5 μηνών κοριτσάκι που δάγκωσαν ποντίκια

Έχει αφαιρεθεί τμήμα από το μάγουλο και το δέρμα της μύτης του

Σε τραγική κατάσταση είναι το μόλις 3,5 μηνών κοριτσάκι που νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) μετά από επίθεση τρωκτικών.

Το βρέφος σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Αδαμίδη, παρουσιάζει εικόνα ακραίας παραμέλησης.

Από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης.

Συνελήφθησαν οι γονείς

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Αρχές συνέλαβαν τους δύο γονείς, έναν 22χρονο και μία 16χρονη μητέρα, με την ατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά, που φέρεται να διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.

Στο νοσοκομείο δίχρονο κοριτσάκι με σηψαιμία

Ίλιον: Το συγκινητικό μήνυμα των γονιών του μικρού Αχιλλέα

Σε επέμβαση θα υποβληθεί το βρέφος

Πάνω από το 3,5 μηνών κοριτσάκι «έπεσαν» από την πρώτη στιγμή παιδοχειρουργοί και πλαστικοί χειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης.

Οι πρώτες εξετάσεις δε δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό, και αν αυτό ισχύει ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. 

«Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης», εξηγεί ο κ. Αδαμίδης και εκτιμά πως πρόκειται για «παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους». «Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ' επανάληψη», προσθέτει ο διοικητής του ΠΓΝΑ.

Ο κ. Αδαμίδης αναφέρεται και στο θέμα που θα προκύψει από την ανάγκη νοσηλείας του βρέφους σε μονάδα εντατικής φροντίδας, 24ωρης παρακολούθησης, καθώς αν η νοσηλεία διαρκέσει για χρονικό διάστημα πέραν της μίας εβδομάδας, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε μονάδα εντατικής φροντίδας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τέλος, το συγκεκριμένο περιστατικό, καταδεικνύει σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΑ, την ανάγκη λειτουργίας οργανωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, στο πλαίσιο του οποίου επισκέπτρια υγείας θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις οικογένειες από τις πρώτες ημέρες γέννησης του παιδιού, προκειμένου να ελέγχει τις συνθήκες ανατροφής και φροντίδας του, προς αποφυγήν περιστατικών παραμέλησης, τα οποία δυστυχώς δεν είναι σπάνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top