Πανελλαδικές: Καταγγελία για αλλοίωση των εξετάσεων σε ιδιωτικό σχολείο

Οι αμφίβολης εγκυρότητας γνωματεύσεις για τενοντίτιδα

Δείτε λεπτομέρειες στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το φως της δημοσιότητας είδε μία πολύ σοβαρή και επώνυμη καταγγελία μητέρας, στην οποία κάνει λόγο για αλλοίωση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η καταγγελία έφτασε αρχικά στην ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), αναφέροντας πως μεγάλος αριθμός μαθητών ιδιωτικού σχολείου της Δυτικής Αττικής που διαφήμισε φέτος «πρωτιές» στις Πανελλαδικές εξετάστηκε προφορικά, με αμφίβολης εγκυρότητας γνωματεύσεις για τενοντίτιδα, μαζί με τους φυσικώς αδυνάτους.

Με ανακοίνωσή της, η ΟΙΕΛΕ προσθέτει πως η προφορική εξέταση βαθμολογείται επιεικέστερα από τη γραπτή και μάλιστα σε μια χρονιά που τα θέματα των εξετάσεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολα.

Πανελλαδικές 2019: Αυτοί είναι οι αριστούχοι από όλη την Ελλάδα

Η μητέρα που έκανε την επώνυμη καταγγελία φέρεται να την είχε γνωστοποιήσει εδώ και εβδομάδες τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κανείς δεν επικοινώνησε μαζί της.

«Ο αφύσικα υψηλός αριθμός των προφορικά εξεταζόμενων μαθητών (οι περισσότεροι φημολογείται ότι έπασχαν από τενοντίτιδα) σε συνδυασμό και με τις άριστες βαθμολογίες τους, και μάλιστα σε χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα δύσκολα θέματα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την εγκυρότητα των ιατρικών γνωματεύσεων οι οποίες ελήφθησαν υπόψη για τον χαρακτηρισμό των μαθητών αυτών ως φυσικώς αδυνάτων, τη διαδικασία των προφορικών εξετάσεων καθώς και τον τρόπο της ορθής / αντικειμενικής / αδιάβλητης αξιολόγησης της επίδοσής τους» τονίζει μεταξύ άλλων στην καταγγελία της.

Τέλος, η ΟΙΕΛΕ τονίζει πως το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο καθώς και στο παρελθόν και συγκεκριμένα την τελευταία δεκαετία, έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά «με αποκορύφωμα την καταδολίευση των εξετάσεων του ΙΒ το 2009 σε τρία μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top