Πανελλαδικές 2019: Αυτοί είναι οι αριστούχοι από όλη την Ελλάδα

Οι κόποι, τα ξενύχτια και οι θυσίες απέδωσαν καρπούς

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κι άλλους μαθητές που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα

Οι κόποι, τα ξενύχτια, οι στερήσεις και οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς για τους μαθητές από όλη την Ελλάδα που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Χιλιάδες παιδιά φέτος διεκδίκησαν μία θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που έσπασαν όλα τα κοντέρ και είναι οι πρώτοι των πρώτων.

Πανελλαδικές: Έδωσε για δεύτερη φορά και έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά

Πανελλαδικές:Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πώς να υπολογίσετε τα μόρια

Λάρισα: Ανδρέας Μαγκούτας

Ο μαθητής από τη Λάρισα αρίστευσε σε Μαθηματική και Φυσική.  Σύμφωνα με το onlarissa, o Ανδρέας πέτυχε το 100/100 στα δύο, παραδοσιακά, δυσκολότερα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Πρόκειται για ένα σπάνιο, ίσως και μοναδικό κατόρθωμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο Ανδρέας ήταν μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου από την Α’ Δημοτικού! Κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας βραβεύθηκε επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά). 

Κρήτη: Αλέξανδρος Μαυρίκος

Μπορεί οι περισσότεροι να «πάτωσαν» στα Μαθηματικά, αλλά ο Αλέξανδρος Μαυρίκος κατάφερε να γράψει 19,9!

Ο 19χρονος, ο οποίος έδωσε εξετάσεις για δεύτερη φορά, συγκέντρωσε 19.200 μόρια και έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, καθώς πέτυχε τον στόχο του που ήταν η Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής. Παρά το σκληρό διάβασμα και τις θυσίες, όπως εξομολογήθηκε στο neakri.gr, δεν περίμενε να τα πάει τόσο καλά. 

«Αιφνιδιάστηκα και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την υψηλή βαθμολογία. Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα Μαθηματικά έγραψα 19,9, στην Έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στη σχολή που θέλω».

Hλεία: Νίκος Δαμασκόπουλος

O Νίκος συγκέντρωσε 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στο Α.Ο.Θ., 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά. «Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η πυροσβεστική Ακαδημία και η σχολή ανθυποπυραγών…» δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Ηράκλειο Κρήτης: Οικογένεια αριστούχων

Στην οικογένεια Γλακουσάκη η χαρά περισσεύει καθώς και οι δύο κόρες της  αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις με διαφορά… ενός έτους. Το δεύτερο παιδί της  θα περάσει το κατώφλι της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η 18χρονη Σίσσυ Γλακουσάκη συγκέντρωσε 18.189 μόρια, κάνοντας πράξη το όνειρό της να περάσει Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η Σίσσυ μίλησε στο neakriti.gr αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Νιώθω πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα. Πέρασα στην σχολή της επιλογής μου και νιώθω ότι οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Ήταν μία αρκετά δύσκολη χρονιά για μένα όμως αυτό που έχω να πω είναι ότι άξιζε τον κόπο. Ένα όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα και αυτό τα λέει όλα».

Η αδερφή της Σίσσυς, η Όλγα πέρυσι είχε συγκεντρώσει 18.705 μόρια, καταφέρνοντας να εισαχθεί στη Νομική Αθηνών.

Kοζάνη: Δημήτρης Βόγδος

Ο Δημήτρης από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης κατάφερε να βγει πρώτος από  όλους τους υποψήφιους των τεσσάρων Λυκείων της πόλης και μάλιστα χωρίς να πάει σε φροντιστήριο.  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Kozanimedia ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ, Μπάμπης Γιαννακόπουλος, συγκέντρωσε 19.253 μόρια και θα εισαχθεί, φυσικά, στη σχολή της επιλογής του. 

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας (έχει άλλα τέσσερα αδέρφια), με καταγωγή από τον Κρόκο, ο Δημήτρης έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καν να κάνει μαθήματα σε κάποιο ομαδικό ή ιδιαίτερο φροντιστήριο! Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Η πορεία προς τις πανελλαδικές περιβάλλεται από έναν μύθο, έτσι; Η ατελείωτη κούραση, το διάβασμα, να ξεχάσεις οτι ζεις και όλα τα συναφή. Θαρρώ πως είναι επιλογή μας ενίοτε πως θα διαχειριστούμε την κάθε πρόκληση. Και οι Πανελλήνιες είναι μέχρις στιγμής η μεγαλύτερη. Το θέμα είναι πώς θα την αντιμετωπίσεις. Με χαρά και αισιοδοξία ή με απόλυτη απελπισία. Ειλικρινά δεν υπήρξα απόλυτα αισιόδοξος. Τα «δεν περνάω ούτε με αίτηση» έδιναν και έπαιρναν. Βέβαια αγαπούσα τα μαθήματα και ας αγανάκτησα άπειρες φορές. Προς τον Γενάρη κατάλαβα ότι είναι ευχάριστη (μάλλον μπορείς εσύ να την κάνεις ευχάριστη) εμπειρία. Υπάρχουν άλλα τόσα άτομα που περνούν το ίδιο και κλαίτε μαζί. Χωρίς λίγο κλάψιμο (και κάψιμο) δεν βγαίνει η χρονιά».

Hράκλειο: Κώστας Γκύζης

Με 19.307 μόρια, ο Κώστας Γκύζης από το Πειραματικο Λύκειο Ηρακλείου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, με την υψηλότερη βαθμολογία.

«Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθω, όπως και η ανακούφιση. Η προσπαθεία ετών, απέδωσε και αυτό σίγουρα έρχεται να δικαιώσει την επιλογή μου, να παραμείνω σταθερός στο στόχο μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Γκύζης. Σε ότι αφορά τα θέματα των εξετάσεων στη Φυσική και τη Χημεία που χαρακτηρίστηκαν αυξημένης δυσκολίας, ο ίδιος από την Θετική Κατεύθυνση και το 2ο πεδίο, με βαθμολογία 20 στη Φυσική και 19,7 στη Χημεία είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα δεν έμοιαζαν με αυτά άλλων ετών. Απαιτούσαν εκτός από καλή προετοιμασία και ψυχραιμία. Νομιζω ότι το στοιχείο της ψυχραιμίας, για να μπορέσεις να κατανοήσεις τι έπρεπε να γράψεις, ήταν ιδιαιτερα σημαντικό».

Ο Κώστας είναι, πλέον, έτοιμος να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαιρι όπως είπε, ενώ είναι δίπλα χαρούμενος που το όνειρο του, να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, γίνεται πραγματικότητα.

Θεσσαλονίκη: Πηνελόπη Ξένου

Η Πηνελόπη συγκέντρωσε 19.422 μόρια, γράφοντας ε στη Νεοελληνική Γλώσσα 18,7, στα Αρχαία 19,2, Ιστορία 19,8 και Λατινικά 20 (Ανθρωπιστικές – Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες). 

Η ίδια δήλωσε στο TyposThes, πώς «το πιο σημαντικό ήταν το πρόγραμμα που είχα. Πρέπει να προετοιμαστείς και να διαβάζεις συστηματικά για να μην έχεις μετά το άγχος ότι δεν προετοιμάστηκες κατάλληλα. Αυτό θεωρώ είναι το πιο σημαντικό». Η ίδια είπε πως περίμενε να πάει καλά στις πανελλαδικές.

«Όλη τη χρονιά είχα σταθερά καλές επιδόσεις. Το περίμενα. Αλλά περίμενα μέχρι 19.000 το πολύ. Το 19400 ήταν έκπληξη για μένα! Ίσως και οι καθηγητές μου να με βαθμολογούσαν αυστηρά».

Μέχρι σήμερα δεν είχε κατασταλάξει σε ποια σχολή να σπουδάσει, όμως, όπως είπε, τώρα, έχοντας δει και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις, σκέφτεται να πάει στη Νομική. «Μου το επιτρέπουν και οι βαθμοί που πέτυχα», σχολίασε.

«Σάρωσαν» τα Χανιά 

Υψηλές βαθμολογίες που τους δίνουν τη δυνατότητα εισαγωγής τους στις πρώτες σχολές προτίμησης τους πέτυχαν πολλοί υποψήφιοι από τα Χανιά συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει η περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Η ιατρική σχολή ήταν η πρώτη επιλογή για τον Λευτέρη Χαλακατεβάκη που συγκέντρωσε 18.869 μόρια. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «οι καλές επιδόσεις και η επιτυχία είναι απόρροια της συστηματικής δουλειάς και μελέτης. Πέτυχα τον στόχο μου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του οικογενειακού μου περιβάλλοντος και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μου».

Μέλος εθνικής ομάδας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, ο απόφοιτος του Λυκείου Σούδας Επιμενίδης Κουντουράκης κατάφερε να συγκεντρώσει 18.693. Η βαθμολογία αυτή του ανοίγει την πόρτα για τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Η ικανότητα διαχείρισης του άγχους και το συστηματικό διάβασμα αποτέλεσαν τα κλειδιά για την επιτυχία μου δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. «Το σχολείο, οι καθηγητές, και οι κανονικοί ρυθμοί ζωής με βοήθησαν σημαντικά», τονίζει

Η Χρύσα Αθητάκη με 18.128 μόρια είχε βάλει ως στόχο να πετύχει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Αποδίδει την επιτυχία της στην προσήλωση στον στόχο και την επιμονή. «Το μέτρο, η καλή ψυχολογία και το συστηματικό διάβασμα με βοήθησαν πολύ», επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top