Πανελλαδικές: Έδωσε για δεύτερη φορά και έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά

Ο 19χρονος Αλέξανδρος από την Κρήτη συγκέντρωσε 19.200 μόρια

Αν και οι περισσότεροι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων «πάτωσαν» στα Μαθηματικά, ο Αλέξανδρος Μαυρίκος από την Κρήτη κατάφερε να γράψει 19,9!

Πανελλαδικές:Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες-Κάτω από τη βάση πολλοί υποψήφιοι

Ο 19χρονος, ο οποίος έδωσε εξετάσεις για δεύτερη φορά, συγκέντρωσε 19.200 μόρια και έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, καθώς πέτυχε τον στόχο του που ήταν η Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής. 

Παρά το σκληρό διάβασμα και τις θυσίες, όπως εξομολογήθηκε στο neakri.gr, δεν περίμενε να τα πάει τόσο καλά. 

«Αιφνιδιάστηκα και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την υψηλή βαθμολογία. Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα Μαθηματικά έγραψα 19,9, στην Έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στη σχολή που θέλω».

Ο 19χρονος Αλέξανδρος, έστειλε και το δικό του μήνυμα στους μαθητές.  

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπομονή, να πιστεύουν στο στόχο τους, επιμονή και στο τέλος θα τα καταφέρουν, γιατί κι εγώ έδωσα δεύτερη φορά. Είχα ένα πλάνο, ήμουν τακτικός, διάβαζα ό,τι μου έδιναν οι καθηγητές και έκανα επαναλήψεις μόνος μου, όπου θεωρούσα ότι είχα κενά. Και εκτός από το διάβασμα, έκανα και τις βόλτες μου». 

«Πάτωσαν» σε Μαθηματικά και Βιολογία οι υποψήφιοι 

Οι βαθμολογίες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, με τα ποσοστά των υποψηφίων που έχουν γράψει κάτω από τη βάση να είναι ιδιαίτερα υψηλά. Ειδικά, σε Βιολογία Γενικής Παιδείας και Μαθηματικά Προσανατολισμού, το 64,99% και το 61,03%, αντίστοιχα, δεν κατάφερε να πιάσει το 10.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top