Αγριεύει ο καιρός σήμερα: Προβλήματα σε Χαλκιδική και Πελοπόννησο

Προσοχή συνιστούν οι μετεωρολόγοι

Δείτε το ρεπορτάζ για την κακοκαιρία από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, με έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Ήδη τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα δυτικά και τα βόρεια. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Αρκετές περιοχές πλημμύρισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν ακόμα περισσότερο, όπως προειδοποιεί και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. 

Καιρός: 3.500 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες

«Κόκκινος» χείμαρρος σάρωσε τη Μεσσηνία

Τα σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν καταγραφεί στον Πύργο, όπου οι δρόμοι, ακόμα και στο κέντρο της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από κατοίκους που είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους, ενώ απεγκλωβίστηκαν δύο οδηγοί από τα αυτοκίνητά τους. 

Η νέα κακοκαιρία σφυροκοπά Ιόνιο και Χαλκιδική – Πού θα «χτυπήσει» σήμερα

Δρόμοι πλημμύρισαν ακόμα και στο κέντρο του Πύργου - φωτογραφία: Patrinews.gr

Έντονα προβλήματα και στη Μεσσηνία, όπου ο κάμπος μετατράπηκε σε μια τεράστια λίμνη από τον όγκο του νερού που έπεσε εκεί χθες. Ενδεικτικό είναι ότι στα Αρφαρά, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, έπεσαν 153 mm νερού. 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυροί άνεμοι και χαλάζι από το βράδυ!

«Ξύπνησε» ο εφιάλτης στη Χαλκιδική

Προβλήματα εντοπίζονται από την κακοκαιρία και σε αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. Για μια ακόμα φορά η Χαλκιδική μετά πληγές, ενώ αναβίωσε ο εφιάλτης του καλοκαιριού, όταν η κακοκαιρία σάρωσε στην περιοχή με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωής. 

Δεκάδες οι κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια στη Χαλκιδική - φωτογραφία: halkidikinews.gr

Στο επίκεντρο αυτή τη φορά ήταν η Προποντίδα, όπου πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, ενώ ένα ταξί παρασύρθηκε στην παραλιακή και κατέληξε στη θάλασσα. Ευτυχώς ο οδηγός πρόλαβε να βγει από το όχημα και σώθηκε. 

Σοκαρισμένοι οι τουρίστες: Δεκάδες βίντεο στο Twitter από τη Χαλκιδική

Χαλκιδική: Ο αέρας σήκωσε τον οκτάχρονο και τον πέταξε σε τζαμαρία

Οι κάτοικοι ανησύχησαν, καθώς ξύπνησε ο εφιάλτης της κακοκαιρίας του καλοκαιριού - φωτογραφία: halkidikinews.gr

Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η πυροσβεστική και στη Θεσσαλονίκη, κυρίως στα Κουφάλια και στη Χαλκηδόνα. Στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας, διακόπηκε για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών. 

Σε ποιες περιοχές έπεσε περισσότερη βροχή

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, τον μεγαλύτερο όγκο νερού δέχθηκαν χθες τα Αρφαρά Μεσσηνίας, που μέχρις τις 22:00 το βράδυ είχε φτάσει τα 155 mm. 

Στον Πύργο ο όγκος του νερού έφτασε τα 119 mm και στη Ζάκυνθο τα 107 mm, όπου κι εκεί υπήρξαν σοβαρά προβλήματα. 

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Δύσκολη θα είναι και η σημερινή μέρα, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. 

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. 

Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει το απόγευμα και την Αττική με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο και τα νότια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και κυρίως από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες από το βράδυ. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top