Σοκαρισμένοι οι τουρίστες: Δεκάδες βίντεο στο Twitter από τη Χαλκιδική

«Μας μαστίγωνε ο αέρας, η βροχή και η άμμος»

Δείτε τι είπε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες τουριστών που έζησαν τη φονική θεομηνία στη Χαλκδική. 

Χαλκιδική: «Εγώ μετέφερα το παιδί στο νοσοκομείο. Ούρλιαζα για ασθενοφόρο»
 
 

Η Emily, που είναι γνωστή στο Ηνωμένο Βασίλειο από το travel blog που διατηρεί, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε με την οικογένειά της. 

Την ώρα που «χτύπησε» η σφοδρή κακοκαιρία, η ίδια ήταν μαζί με τον σύζυγό της Chris και τα δυο παιδιά τους, Ella και Louis, στην παραλία. 

«Είμασταν σε beach party στην παραλία του ξενοδοχείου που διαμέναμε όταν ξαφνικά έσβησαν τα φώτα, έπεσε το ρεύμα και ο αέρας έριξε κάτω δέντρα και ότι άλλο βρισκόταν γύρω μας».

 

 

Όπως περιγράφει η travel blogger, «μας μαστίγωναν αέρας, βροχή και άμμος και επικρατούσε το απόλυτο χάος με τον κόσμο (ανάμεσα τους και παιδιά) να ουρλιάζει τρέχοντας να βρει καταφύγιο. Κρυφτήκαμε πίσω από το μπαρ για δέκα λεπτά μέχρι που το νερό έφτασε προς το μέρος μας και άρχιζε να καλύπτει τα πόδια μας». 

Μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, η Emily και ο σύζυγός της, αποφάσισαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τρέξουν πίσω στο ξενοδοχείο (πέντε λεπτά μακριά ) και ενώ η καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη.

«Μαζί με άλλες οικογένειες τρέξαμε ανάμεσα χαλάσματα και σε πεσμένα δέντρα, μόλις που μπορούσαμε να δούμε μέσα στη βροχή και με τα μικρά μας να είναι καθόλη τη διάρκεια γαντζωμένα πάνω μας». 

Τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο ξενοδοχείο, αντικρίζοντας ένα γενικό μπλακάουτ, ακόμη περισσότερο κόσμο και σύγχυση. 

«Μας πήρε λίγο χρόνο, αλλά είμαστε επιτέλους πίσω στο δωμάτιό μας (το οποίο έχει πλημμυρίσει) και ήθελα να σας πω πως δεν έχω ζήσει κάτι πιο τρομακτικό στη ζωή μου».

Τα βίντεο που ανέβασαν τουρίστες στο twitter

Τουρίστες που βρίσκονταν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και απολάμβαναν το ποτό τους στην πισίνα κατέγραψαν με τα κινητά τους τη στιγμή που δυνατοί άνεμοι κύκλωσαν το ξενοδοχείο.  Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. 

 «It was amazing but terrifying! #halkidiki» (σ.σ ήταν καταπληκτικό αλλά τρομακτικό) γράφει ένας χρήστης του Twitter, αναρτώντας ένα βίντεο που αποκαλύπτει τη σφοδρότητα των ανέμων.

 

 

 

 

 

ΕΟΤ για Χαλκιδική: Περιορισμένης έκτασης ζημιές στα τουριστικά καταλύματα

Ομαλοποιείται η κατάσταση στα τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε την Πέμπτη ο ΕΟΤ, στην οποία γίνεται λόγος για περιορισμένης έκτασης ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες.

Από τις πρώτες αυτοψίες, που διενήργησε  κλιμάκιο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού  Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής, δεν διαπιστώνονται σοβαρές ζημιές στις τουριστικές εγκαταστάσεις  της περιοχής. Οι ζημιές, που υπήρξαν, αφορούν κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, επισκευάζονται σταδιακά και σύντομα αναμένεται η πλήρης  αποκατάσταση και η επιστροφή στην κανονικότητα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top