Διαδραστική παρουσίαση μαθητών από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία»

Παρουσία της κυρίας Kerry Kennedy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy και Προέδρου του Ιδρύματος Robert F. Kennedy Human Rights, και της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη πραγματοποιήθηκε διαδραστική παρουσίαση μαθητών στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και την Axion Hellas, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του Athens Democracy Forum, δύο μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Καστελόριζου, η Εφραίμα και ο Νικόλας, δυο μαθητές με καταγωγή από το Αφγανιστάν και Πακιστάν, φιλοξενούμενοι από το THE HOME PROJECT, η Tayebe και ο Alex, καθώς και δύο μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, η Άννα και ο Ανδρέας, πραγματοποίησαν μια παρουσίαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο: «Εμπεδώνοντας τις αξίες μιας περιεκτικής κοινωνίας. Πού βρισκόμαστε ηθικά;»

Kerry Kennedy , Annika Savill,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες και στην ομιλία της τόνισε:  «Είναι ένα μεγάλο προνόμιο για εμάς να συμμετέχουμε για ακόμα μια χρονιά στο Athens Democracy Forum, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Axion Hellas και το Κολλέγιο Αθηνών και να μεταφέρουμε τις αξίες της Δημοκρατίας, οι οποίες, όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Gutteres, πρέπει να είναι αληθινές στις ζωές των ανθρώπων…  Το Ίδρυμά μας προσπαθεί να ενσταλάξει τις αξίες της ισότητας, της δικαιοσύνης και τις ίσης μεταχείρισης σε συνεργασία με καθηγητές σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Πιστεύουμε στην νέα γενιά.  Την  εμπιστευόμαστε για τη δημιουργία ενός καλύτερου και δικαιότερου κόσμου».

Kerry Kennedy , Μαρέβα Μητσοτάκη,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 

Από την πλευρά της η κυρία Kerry Kennedy ευχαρίστησε θερμά τόσο την κυρία Βαρδινογιάννη για την έμπρακτη στήριξή της στο Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», όσο και την Axion Hellas που μεταφέρει τις αξίες και τα ιδανικά του Προγράμματος και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της πατρίδας μας, τονίζοντας τη σημασία του να μεταλαμπαδεύεις στη νέα γενιά την αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: «Αν δεν διδάξουμε στη νέα γενιά τη σημασία της περιεκτικής κοινωνίας και τις δημοκρατικές αξίες, τότε το μέλλον μας βρίσκεται σε κίνδυνο.  Και πιστεύω πως πρέπει να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τη συναισθηματική νοημοσύνη της νέας γενιάς έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον μας.  Αυτό ακριβώς κάνει το Πρόγραμμα ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαρέβα Μητσοτάκη

Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Axion Hellas» Βασίλειος Πατέρας, Πρόεδρος του Οργανισμού, και Πρίγκιπας Νικόλαος, Σύμβουλος Διοίκησης της «Axion Hellas», μίλησαν για την δράση τους στην ακριτική Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ». 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για όλα όσα κάνει για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις ζωές τους.  Θα ήθελα να τις ευχαριστήσω από κοινού με την κυρία Kennedy για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν» ανέφερε στην ομιλία του ο Πρίγκιπας Νικόλαος.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαρέβα Μητσοτάκη

«Είμαστε υπερήφανοι που μέσα από το έργο της Axion Hellas μεταφέρουμε ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας αξίες και τα ιδανικά και συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια για δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας» τόνισε από την πλευρά του ο κύριος Βασίλειος Πατέρας.

Kerry Kennedy,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Τώνια Δραγούνη

Βασίλειος Πατέρας

Παρούσα ήταν και η Εκτελεστική Διευθύντρια του United Nations Democracy Fund κυρία Annika Savill η οποία στον χαιρετισμό της εξήρε τη σημασία του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»:  «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ.  Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι ακριβώς οι πρωτοβουλίες που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ.  Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουμε επιτύχει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.  Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο.  Και το έργο σας είναι ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση.  Επιστρέφοντας στα Ηνωμένα Έθνη θα ενημερώσω αναλυτικά για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε».

Kerry Kennedy,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ιωάννα Μαρτίνου

Ο President του Κολλεγίου Αθηνών κύριος Richard Jackson μίλησε αναλυτικά για την εφαρμογή του Προγράμματος στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου το Πρόγραμμα φέτος θα διδαχθούν 2.000 μαθητές.

Ιωάννα Μαρτίνου, Φωτείνη Μπίνιου, Γιώργος Παπανδρέου,  Kerry Kennedy,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 

Στην συνέχεια, οι έξι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του Κολλεγίου Αθηνών, συντονιστή Κοινωνικών Επιστημών, Δρ. Ιορδάνη Παπαδόπουλου,  παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις τους στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» πραγματοποιώντας έναν ενδιαφέροντα και ζωηρό διάλογο γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Γιάννης Πλακιωτάκης , Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Το «παρών» έδωσαν η σύζυγος του Πρωθυπουργού κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης, η Βασίλισσα Άννα Μαρία, ο Πρίγκιπας Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Athens Democracy Forum Αχιλλέας Τσάλτας και πολλοί άλλοι.

.   Kerry Kennedy, Πρίγκιπας Νικόλαος

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διδάσκεται σε εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Kerry Kennedy , Annika Savill,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη , Βασίλισσα Άννα Μαρία  

 To πρόγραμμα είναι βασισμένο στο βιβλίο της Kerry Keneddy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy, και διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τέταρτη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα.  

Kerry Kennedy,  Πρίγκιπας Νικόλαος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 

Τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ παράλληλα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των παιδιών 

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο οι μαθητές να εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι ώστε, ως μελλοντικοί πολίτες, να διασφαλίσουν την δημιουργία μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας.

To Πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:
http://www.mvvfoundation.gr/el/leme_tin_alitheia_stin_eksousia/

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top