Πέτρος Τατσόπουλος: «Τρέξτε τον στο χειρουργείο, αλλιώς πεθαίνει»

Πώς έσωσε τον πρώην βουλευτή ο άνθρωπος που τον χειρούργησε

Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης είναι ο φύλακας άγγελος του Πέτρου Τατσόπουλου. Ο άνθρωπος που χάρη στην ψυχραιμία του και την αποφασιστικότητά του, ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής είναι ακόμα ζωντανός. 

Εκτάκτως στο χειρουργείο ο Τατσόπουλος - Διαγνώστηκε με ανεύρυσμα

Ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, περιέγραψε στην εκπομπή «Μαζί σου», τα δραματικά λεπτά λίγο πριν μπει ο κ. Τατσόπουλος στο χειρουργείο. 

Όπως είπε, με το που έφτασε στο Ιπποκράτειο ο ασθενής οι γιατροί ξεκίνησαν να του κάνουν στεφανιογραφία, όμως η κατάστασή του επιδεινωνόταν όλο και περισσότερο. 

Γλίτωσε από βέβαιο θάνατο ο Τατσόπουλος: «Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό»

«Εγώ δεν ήξερα ότι ήταν ο κ. Τατσόπουλος. Μου είπαν ότι έπρεπε να κάνουν κι άλλες εξετάσεις, αξονική. Όταν τον είδα κατάχλωμο, να έχει δύσπνοια του φώναξα: “τρέχτε τον επάνω στο χειρουργείο, αλλιώς τελειώνει εδώ”», είπε ο κ. Λυμπεριάδης. 

Όλα έγιναν αστραπιαία. Άλλωστε όπως είπε ο γιατρός δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια, αν ήθελαν να σωθεί ο ασθενής. 

«Πήγαμε τρέχοντας στο χειρουργείο. Την ώρα που ο αναισθησιολόγος ολοκλήρωνε τη νάρκωση, εγώ τον άνοιξα και πλημμυρίσαμε αίμα, καθώς είχε σπάσει η αορτή και το αίμα “έπνιγε” την καρδιά. Ελπίζω να μην κατάλαβε τίποτα ο κ. Τατσόπουλος», είπε ο καρδιοχειρουργός. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Πέτρος Τατσόπουλος ένιωσε έναν οξύ πόνο στο στήθος την ώρα που βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής «Εκτός Γραμμής». 

Αμέσως η εκπομπή διακόπηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Πέτρος Τατσόπουλος βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση και εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς.

Ο πρώην βουλευτής αποσωληνώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (02/10), λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την εγχείρηση για το ανεύρυσμα αορτής στην οποία υπεβλήθη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top