Γλίτωσε από βέβαιο θάνατο ο Τατσόπουλος: «Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό»

Συγκλονίζει ο γιατρός που χειρούργησε τον συγγραφέα

Από βέβαιο θάνατο γλίτωσε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, όπως αποκάλυψε ο γιατρός που τον χειρούργησε την προηγούμενη Τρίτη. 

Πέτρος Τατσόπουλος: Η σύζυγος και τα παιδιά του ευχαριστούν τους γιατρούς

Ο καρδιοχειρουργός του Ιπποκρατείου, Δημήτρης Λυμπεριάδης περιέγραψε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» τις δραματικές προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα των γιατρών για να σώσει τον κ. Τατσόπουλο

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε σπάσει η αορτή του κι είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά. Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί», είπε ο κ. Λυμπεριάδης. 

Πέτρος Τατσόπουλος: Παραμένει στην Εντατική - Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή τη στιγμή η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή, παραμένει στην εντατική και η αιμοδυναμική του κατάσταση είναι καλή. 

Όσο για το αν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, ο χειρουργός είπε:

Εκτάκτως στο χειρουργείο ο Τατσόπουλος - Διαγνώστηκε με ανεύρυσμα

«Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε καλό δρόμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος ένιωσε έναν οξύ πόνο την καρδιά κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή του ALPHA«Εκτός Γραμμής». 

Ζήτησε να αποχωρήσει κι αμέσως η εκπομπή διακόπηκε. Ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο στούντιο του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο. 

Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν ανεύρυσμα αορτής και τον οδήγησαν εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου υποβλήθη σε πολύωρη επέμβαση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top