«Υπέφερα» λέει ο Λιβανέζος «αεροπειρατής» που απεδείχθη δημοσιογράφος

Η μοιραία συνωνυμία, τα κρατητήρια και η οργή της συζύγου του

Δείτε τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο 65χρονος λίγο πριν αναχωρήσει ελεύθερος και χαμογελαστός για τον Λίβανο

Για τον Λίβανο αναχώρησε σήμερα το πρωί ο υποτιθέμενος…«αεροπειρατής» της πτήσης ΤWA που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες ενώ έκανε διακοπές στη Μύκονο αλλά τελικά απεδείχθη δημοσιογράφος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ρίστα, ο Μοχάμεντ Άλι Χαμάντεϊ περιέγραψε την απίστευτη περιπέτεια που έζησε.

Στη ζωή μου δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα υπέφερα  τόσο όσο εδώ.

Αν και τραυματική, η εμπειρία αυτή του έδωσε ένα μάθημα. «Ξέρω ότι αυτό δεν είναι θέμα της Ελλάδας αλλά δεν έχω καμία σχέση με αυτό που συνέβη στην Ελλάδα. Μέσα σε 5 μέρες έμαθα πολλά. H εμπειρία που πήρα από την Ελλάδα είναι ότι στη φυλακή είναι πολλοί αθώοι άνθρωποι».

Δημοσιογράφος και όχι αεροπειρατής ο άνδρας που συνελήφθη στη Μύκονο

Συνέλαβαν στη Μύκονο -34 χρόνια μετά- τον αεροπειρατή της TWA

Η συνωνυμία του με τον τρομοκράτη ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του. Από το πρώτο λεπτό έλεγε στις αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με τον τρομοκράτη που πριν 35 χρόνια,  σε πτήση της ΤWA από την Αθήνα προς Ρώμη, σκόρπισε τον τρόμο και οδήγησε στον θάνατο έναν άνθρωπο. 

Ωστόσο χρειάστηκε να μείνει για πέντε ημέρες ήταν στα κρατητήρια της Σύρου.Τόσο πήρε στις γερμανικές αρχές να ξεμπλέξουν το κουβάρι και να πουν στις ελληνικές αρχές «γράψτε λάθος». Η σύζυγός του δεν μπορεί να κρύψει την οργή της από αυτήν την απίστευτη περιπέτεια.

«Πιστεύω ότι είναι λυπηρό σε μοντέρνες χώρες να μην έχουν γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών για την ταυτοποίηση ενός προσώπου» δήλωσε η Λειλά Σαλέχ.

Παρά την περιπέτειά του πάντως, ο 65χρονος δεν πτοείται και δηλώνει πως «θα ξαναέρθω στην Ελλάδα. Θα πω απλά το όνομά μου και θα περάσω τέλεια».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top