Ρέμα Ευκαρπίας: «Παγωμένα» για μία πενταετία τα αντιπλημμυρικά έργα

Στο πλευρό των πληγέντων ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα παράπονα των κατοίκων στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας που έκανε αυτοψία στην περιοχή 

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, μετά τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι χείμαρροι λάσπης από την κακοκαιρία, καθώς επλήγησαν πάνω από 40 σπίτια.

O Δήμος «Παύλου Μελά» ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ αυτοψία στην περιοχή πραγματοποίησε το πρωί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πλημμυρισμένα σπίτια στην Ευκαρπία. Φωτογραφία: Βασίλης Βερβερίδης/Eurokinissi

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν πως είναι η τρίτη φορά μέσα σε δέκα χρόνια που βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές από το 2014 υπήρχε εγκεκριμένο κονδύλι για αντιπλημμυρική θωράκιση και εργασίες καθαρισμού του ρέματος, που όμως δεν έγιναν ποτέ. Τα έργα έμειναν «παγωμένα» για μία ολόκληρη πενταετία.

Οι κάτοικοι φώναζαν εδώ και χρόνια αλλά το μπαλάκι των ευθυνών πηγαινοερχόταν από τον έναν στον άλλον. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου

Kαταστροφές σε σπίτια στην Ευκαρπία.Φωτογραφία: Βασίλης Βερβερίδης/Eurokinissi

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο στοίχημα»

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως προγραμματίζονται μία σειρά από έργα «που πρέπει να γίνουν άμεσα για να θωρακίσουμε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα».

Όπως τόνισε, «η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε βάλει και πρέπει να το κερδίσουμε».

Κάτοικοι στην Ευκαρπία μετρούν τις πληγές τους μετά την κακοκαιρία.Φωτογραφία: Βασίλης Βερβερίδης/Eurokinissi

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε ότι «υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες δεκαετιών» ενώ τα λάθη που έχουν γίνει «δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε λίγες ημέρες».

Για τον λόγο αυτό «προγραμματίζουμε μια σειρά από έργα για να θωρακίσουμε την περιοχή και πολλές άλλες σε όλη την Ελλάδα. Τα έργα αυτά θα πρέπει να γίνουν άμεσα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top