Πού περιμένουμε έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Πτώση της θερμοκρασίας

Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία - Η πρόγνωση ανά περιοχή

Δείτε στο video την πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία και την Εύβοια αναμένεται να περιοριστούν τις επόμενες ώρες οι βροχές και οι τοπικού χαρακτήρα καταιγίδες που εκδηλώνονται από το πρωί της Παρασκευής στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια χώρα.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Οι περιοχές που θα πληγούν είναι η Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα και προς το βράδυ η Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια της χώρας, με λίγες τοπικές βροχές που από τις μεσημεριανές ώρες θα σταματήσουν, αναμένονται το Σάββατο, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα: Πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια

«Χτύπησε» η κακοκαιρία! Εγκλωβίστηκαν ΙΧ στη Θεσσαλονίκη-Χαλάζι στα Τρίκαλα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24, στην Ήπειρο από 10 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 24 βαθμούς. Τέλος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 26 και 28 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και πρόσκαιρα στην Κρήτη τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 25 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με περιορισμένη τοπικά ορατότητα και αρκετή ψύχρα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και μετά το μεσημέρι νότιοι με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Ο καιρός της Κυριακής

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, όπου πιθανόν να
εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top