Χαλάει ο καιρός – Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πώς θα είναι το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

καιρος

Καλό καιρό θα έχουμε σήμερα και αύριο αλλά από την Πέμπτη το σκηνικό αλλάζει.

Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι παροδικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Ο καιρός της Παρασκευής

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια να είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, μετοπικές βροχές από το απόγευμα στην Κρήτη.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και από τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Ο καιρός του Σαββάτου

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός της Κυριακής

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα νοτιοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top