Κούγιας για τροχαίο Αιγίου: O εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν είναι αδυναμία

«Ο 28χρονος είναι αναμφισβήτητα ο υπαίτιος»

Την υπεράσπιση του 28χρονου έφεδρου αξιωματικού που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο έχει αναλάβει από χθες και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 για το τροχαίο που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. 

«Κανείς δε θα ξαναφέρει πίσω ούτε τη γιαγιά ούτε το εγγόνι. Είμαι πατέρας, έχω συγγενείς. Δε θα ήθελα ποτέ να συμβεί αυτό το αδιανόητο στο σπίτι μου. Δεν έρχομαι εδώ, να υπερασπιστώ έναν άνθρωπο που είναι αποκλειστικά υπαίτιος ενός δυστυχήματος» ξεκαθαρίζει ο ποινικολόγος, ο οποίος σημειώνει ότι είναι απαράδεκτη η διαρροή που συμβαίνει από μια δικογραφία, η οποία εκ του νόμου είναι μυστική.  

Είναι παράνομο να διαρρέει το οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση

«Η τωρινή υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Είναι παράνομο να διαρρέει το οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση. Άκουσα να διαρρέει το αποτέλεσμα της έρευνας των πραγματογνώμων για υπερβολική ταχύτητα. Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν. Είναι προς διερεύνηση ακόμη. Είναι αδιανόητο να προκύπτουν δήθεν ειδήσεις για έρευνες που δεν έχουν ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν είναι όμως υπερασπιστικός ελιγμός, αλλά ειλικρινής πρόθεση»

Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε πως ο πελάτης του αναλαμβάνει την υπαιτιότητα του δυστυχήματος. Όπως είπε: «τα θύματα δεν μπορούν να επιστρέψουν στη ζωή και εμείς αυτό που λέμε είναι πως επειδή οι διαδικασίες είναι πολλές φορές χρονοβόρες και σίγουρα επώδυνες μπορούμε να πάμε εξωδικαστικά. Κάποιοι το εξέλαβαν αυτό ως αδυναμία, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι όμως υπερασπιστικός ελιγμός, αλλά ειλικρινής πρόθεση» υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε τη θέση του κατηγορούμενου, λέγοντας πως δεν εγκατέλειψε τα θύματά του, αλλά είχε αυτοκτονικές διαθέσεις. «Αυτή τη στιγμή ερευνάται αν είχε καταναλώσει οινόπνευμα ή άλλες ουσίες. Αυτό θα το ξέρουμε μετά από ένα ή δύο μήνες», υπογράμμισε.

«Έχει αθωωθεί αμετάκλητα για το προηγούμενο τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί με αστυνομικούς»

Δυστύχημα Αίγιο: Ο 28χρονος είχε εμπλακεί και σε τροχαίο με αστυνομικούς

«Έχει αθωωθεί αμετάκλητα για το προηγούμενο τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί. Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα. Έχει λευκό ποινικό μητρώο» υπογράμμισε ο κ.Κούγιας. «Αυτό το παιδί είχε την ατυχία να έχει ένα επεισόδιο με αστυνομικούς, οι οποίοι ακόμη κι αν φταίνε σε ένα ατύχημα, έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν μια δικογραφία. Τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και τον πήγαν μέσα για αντίσταση κατά της αρχής, επειδή αντέδρασε και είπε τη δική του άποψη. Στο δικαστήριο όχι μόνο αθωώθηκε, αλλά παραλίγο οι αστυνομικοί να είναι κατηγορούμενοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top