Κέρκυρα: Βασάνιζαν με καυτό λάδι 19χρονο που έκανε πρακτική σε εστιατόριο

Ο νεαρός σπουδαστής καταγγέλλει λεκτική και σωματική βία

Θύμα απίστευτων βασανιστηρίων φέρεται να έπεσε 19χρονος σπουδαστής μαγειρικής, ο οποίος έκανε την πρακτική του σε εστιατόριο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 19χρονου την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το corfupress.gr, ο υπεύθυνος κουζίνας στο εν λόγω εστιατορίου του πετούσε καυτό λάδι, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε, ενώ του είχε δώσει και κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι.

Ο νεαρός σπουδαστής κάνει λόγο για λεκτική και σωματική βία την οποία υφίστατο κατ’ επανάληψη, με αποκορύφωμα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος του  σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, αναφέρει πως αυτό δε συνέβαινε μόνο στον συγκεκριμένο σπουδαστή αλλά και σε άλλους μαθητευόμενους που φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο 19χρονος όμως, που φοιτεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, δεν άντεξε άλλο και αποφάσισε να καταγγείλει τη συμπεριφορά του υπεύθυνου κουζίνας στον εισαγγελέα Κέρκυρας, και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αφού προηγουμένως είχε πάει στον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς, ενώ έκανε καταγγελία και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, την οποία δημοσιοποίησε ο Σταμάτης Πελάης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top