Κύκλωμα μετέφερε παράνομους μετανάστες με πολυτελές αυτοκίνητο

Προσέφερε υπηρεσίες... υψηλού επιπέδου στους πελάτες του

Ενα ακόμα κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών εξάρθρωσε η Ελληνική αστυνομία. Αυτή τη φορά τα μέλη του, προσέφεραν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες του. 

Με το πολυτελέστατο αυτοκίνητο που φαίνεται στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν και μια και δυο και τρεις φορές τους παράνομους μετανάστες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τους εμφάνιζαν συνήθως ως οικογενειάρχες και αφού είχαν περιποιηθεί την εμφάνιση τους για να μοιάζουν με ευρωπαίους τουρίστες. 

Τους έφερναν στην Αθήνα μέσω των αεροδρομίων Σαντορίνης, Μυκόνου και Κρήτης θέλοντας να εκμεταλλευτούν τους χιλιάδες επισκέπτες και γι’ αυτόν τον λόγο η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «ΘΗΡΑ». 

Το κύκλωμα είχε πληρωθεί πολύ καλά για να τους στέλνει στην Ευρώπη και κυρίως στην Γαλλία. Η ταρίφα ξεκινούσε από δύο χιλιάδες ευρώ και έφτανε μέχρι και τις οχτώ χιλιάδες το άτομο.

Συνολικά από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών έγιναν εννιά συλλήψεις, κατασχέθηκαν εκατοντάδες πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από το 2018.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top