Η κακοκαιρία σάρωσε όλη τη Β. Ελλάδα - Δεν έμεινε τίποτα όρθιο

Ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αμέτρητες πτώσεις δέντρων

Δείτε στο βίντεο του Reuters εικόνες από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας και από την Ημαθία, καθώς σημειώθηκαν πολλές ζημιές το βράδυ της Τετάρτης στη Βέροια.

Φωτογραφία: veriotis.gr

Φονική θεομηνία με έξι νεκρούς και έναν αγνοούμενο σε Χαλκιδική

Από το μπουρίνι που πέρασε από την πόλη και τις γύρω περιοχές, σημειώθηκαν πολλές ζημιές με πλημμύρες, καταστροφές στο οδικό δίκτυο, πτώση δέντρων και αρκετές διακοπές στο ρεύμα. Πολλές ήταν και οι κλήσεις που δέχτηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ και αμέτρητες πτώσεις δέντρων σε όλο το νομό. 

Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη και τον Εύοσμο, οι κεραυνοί δεν σταμάτησαν να πέφτουν, με έναν μάλιστα να χτυπά πολυκατοικία, όπως καταγράφηκε από κινητό.

Ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Ροδόπη 

Στη Ροδόπη η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρα, ενώ πολλές ήταν και οι ζημιές που σημειώθηκαν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα, από την κακοκαιρία, με τους κόπους των αγροτών, να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά. 

Χαλάζι σε μέγεθος… ρεβυθιού στο Πήλιο

Κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής δοκίμασαν έκπληξη από την ξαφνική αλλαγή του καιρού και έτρεχαν να προφυλαχθούν από την έντονη χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, αργά το μεσημέρι έπεσε χαλάζι μεγέθους ρεβυθιού, για 10 λεπτά της ώρας σε όλο το εύρος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Αποτέλεσμα ήταν να αναφερθούν οι πρώτες ζημιές σε κηπευτικά και μήλα στη Ζαγορά, το Πουρί, το Ανήλιο και τη Μακρυρράχη.  

Πτώση δέντρων και καταστροφές στη Φλώρινα

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας. Η δυνατή χαλαζόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο σύνολο της αγροτικής καλλιέργειας της πόλης. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, έπεσαν πάρα πολλά δέντρα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top