Χαλκιδική: Στον 62χρονο ψαρά ανήκει η σορός που βρέθηκε σε παραλία

Στους επτά οι νεκροί από τη θεομηνία

Στον 62χρονο ψαρά που αγνοείτο από την Τετάρτη το απόγευμα, ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών απο τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική στους επτά.

 Ο άνθρωπος είχε χαθεί στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας, όταν βγήκε με τη βάρκα του για ψάρεμα υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Έξι τουρίστες και δεκάδες τραυματίες 

Έξι τουρίστες βρήκαν τραγικό θάνατο από την κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης για δέκα μόλις λεπτά, ενώ οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες. 

Μία 54χρονη μητέρα από τη Ρουμανία και το 8χρονο παιδί της έχασαν τη ζωή τους σε ταβέρνα στη Νέα Πλαγιά, όταν κατέρρευσε το στέγαστρο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

H ταβέρνα στην οποία υποχώρησε το σκέπαστρο και σκότωσε μητέρα και παιδί/ Φωτογραφία: INTIME

Ο αέρας σήκωσε στον αέρα 8χρονο και τον πέταξε σε τζαμαρία

Στη Σωζόπολη, οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν τροχόσπιτο και οδήγησαν στον θάνατο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την Τσεχία, που βρισκόταν μέσα στο όχημα. Μέσα στο τροχόσπιτο βρίσκοντα, επίσης, ο γιος και ο 18χρονος εγγονός τους, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Το μοιραίο τροχόσπιτο που έχασε τη ζωή του το ηλικιωμένο ζευγάρι / Φωτογραφία: INTIME

Χαλκιδική: Σε αυτό το τροχόσπιτο έχασε τη ζωή του το ζευγάρι

Στη Νέα Ποτίδαια, πατέρας και ο ανήλικος γιος από τη Ρωσιά βρήκαν τραγικό θάνατο στον περιβάλλοντα χώρο ενός ξενοδοχείου, όταν τους καταπλάκωσε δέντρο. Το δέντρο έπεσε με τέτοια ταχύτητα, λόγω των θυελλωδών ανέμων, που αποτυπώθηκε κατά μήκος των κορμιών τους. 

Χαλκιδική : Εδώ έχασαν τη ζωή τους ο πατέρας και το δίχρονο παιδί του

120 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, 120 άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται εννέα τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους μία Ελληνίδα 73 ετών, η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. 

Στο νοσοκομείο Πολυγύρου νοσηλεύονται δώδεκα τραυματίες, όχι σοβαρά με θλαστικά τραύματα και ορθοπεδικά, ενώ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται πέντε παιδιά με ελαφρά τραύματα, ηλικίας από 3 έως 15 ετών. 

Ο δυνατός αέρας έριξε γυναίκα σε κάδο και την έσυρε για 500 μέτρα

Μεταξύ των τραυματιών που διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών ήταν και μία γυναίκα, που ο αέρας τη σήκωσε, την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών και την έσυρε για 500 μέτρα. Η ίδια, μόλις είχε προλάβει να βάλει τα παιδιά της στο σπίτι και να τα σώσει από τη σφοδρή κακοκαιρία. 

Τραυματίες με...τρύπες στα σώματά τους από το χαλάζι 

Δεν έλειψαν και τραυματισμοί από το χαλάζι. Στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών μεταφέρθηκαν άτομα που είχαν τρύπες στα σώματά τους. «Ήταν σαν να είχαν φάει ξύλο» λένε χαρακτηριστικά όσοι τους είδαν. 

 

Τι δήλωσαν οι συγγενείς του 62χρονου ψαρά στις "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Ακυρώνει το πρόγραμμά του ο Μητσοτάκης – Χρυσοχοίδης: Θρηνούμε για τις έξι ψυχές 

Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας και τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ανέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώνεται από το πρωί για τις συνέπειες του φονικού καιρικού φαινομένου.

Στις 12 το μεσημέρι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στην Γενική Γραμματεία Τυπου για την αποτίμηση της κατάστασης στην περιοχή και ανακοινώσεις για τον τρόπο διαχείρισης των συνεπειών της κακοκαιρίας απο πλευράς της κυβέρνησης. 

Νωρίς το πρωί, έγινε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Χαλκιδική, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έφτασε στην περιοχή οδικώς από την Αθήνα, ενώ στο σημείο σπεύδει και ο υπουργών Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος.

Χρυσοχοΐδης από Χαλκιδική: Θρηνούμε την απώλεια των έξι ψυχών

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την οδύνη του για την «απώλεια των έξι ψυχών» και είπε πως η Πολιτεία θα κινηθεί πολύ γρήγορα «για να επουλώσουμε τις πληγές».

Όλα έγινα μέσα σε δέκα λεπτά

Όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 FM, όλα έγιναν μέσα σε δέκα λεπτά: «Είχαμε τον καύσωνα το προηγούμενο διάστημα, που δίνει τη θέση του στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι φαινόμενα που παρουσιάζονται αιφνίδια και διαρκούν πάρα πολύ λίγο».

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Χαλκιδικής λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο

Εξάλλου, από την έντονη κακοκαιρία, έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος στην περιοχή και οι τεχνικοί της ΔΕΗ δίνουν μάχη προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατό.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top