Χρυσοχοΐδης από Χαλκιδική: Θρηνούμε την απώλεια των έξι ψυχών

«Είμαστε εδώ για να κλείσουμε γρήγορα τις πληγές»

«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου εκ μέρους όλων» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά, στην οποάι συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολςο Τζιτζικώστας.

«Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών και είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους, στους ανθρώπους που έχασαν τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ως χώρα για να συμπαρασταθούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών», είπε ο υπουργός.

Φονική θεομηνία με έξι νεκρούς και έναν αγνοούμενο σε Χαλκιδική

«Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να συμπαρασταθούμε στη Χαλκιδική, να θρηνήσουμε τα αθώα θύματα και ταυτόχρονα να κλείσουμε πολύ γρήγορα τις πληγές και θα το κάνουμε γιατί αυτή είναι η αποστολή μας. Αυτή είναι η αποστολή των σωμάτων ασφαλείας, αυτή είναι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή είναι η αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί τελικά όλοι μας συνεργαζούμενοι μπορούμε να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απένειμε τα εύσημα σε όλους όσοι εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ομαλοποιήσουν τη ζωή των πολιτών στη Χαλκιδική.

Όπως είπε, «η σύσκεψη έχει στόχο να προσδιορίσει τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης. 150 άτομα και 155 οχήματα ήταν διατεταγμένα από τη στιγμή που εκδόθηκε η προειδοποίηση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και 40 μηχανήματα της περιφέρειας και εκατό εργαζόμενοι ήταν σε ετοιμότητα για να προχωρήσουν στο έργο της διάσωσης και να απαντήσουν στις κλήσεις που δέχτηκαν».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης διευκρίνισε ότι «δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, υπήρξαν πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων και αυτές προκάλεσαν και τον θάνατο των ανθρώπων».

Τέλος, ζήτησε από όσους συμμετέχουν στη σύσκεψη διαχείρισης κρίσης να εργαστούν ώστε οι δρόμοι να είναι άμεσα προσβάσιμοι, ενώ απηύθυνε έκκληση, εάν υπάρχει έστω και υπόνοια αγνοούμενου, ο κόσμος να επικοινωνεί είτε με την Άμεση Δράση είτε με το 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Πέτσας: Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μας σε όσους έχουν υποστεί ζημιές», είπε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

«Δυστυχώς έχουμε έξι επιβεβαιωμένους νεκρούς, πολλούς τραυματίες και έναν αγνοούμενο ψαρά" πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. Όπως τόνισε, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών. 

«Αυτό που προέχει είναι η αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προσστασίας, στη θέση του παραιτηθέντα Γιάννη Ταφύλλη, θα είναι ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα και γενικός γραμματέας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα γίνουν κάποιες ενέργειες για αποζημιώσεις για όσους έχουν πληγεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει ενημερωθεί και πως, πέρα από τις προβλεπόμενες ενέργειες, θα γίνουν και κάποιες έκτακτες.

Τζιτζικώστας: Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο - Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

«Δυστυχώς επισήμως έχουμε έξι θύματα. Θρηνούμε έξι ανθρώπινες ζωές και έχουμε και έναν αγνοούμενο», επιβεβαίωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε πως ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και επεσήμανε ότι πρέπει να σχεδιαστεί από το μηδέν η πολιτική προστασία.

«Θα πρέπει να αναμορφωθεί όλο το πλαίσιο της πολιτικής προστασίας της χώρας. Σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών, μόλις ενημερωθήκαμε για τα έκτακτα φαινόμενα, αμέσως βγάλαμε ανακοίνωση για να την προβάλλουν τα ΜΜΕ. Το φαινόμενο ξεπέρασε τις προβλέψεις. Αυτό που έγινε χθες στη Χαλκιδική δεν το έχουμε ξαναζήσει», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top