Πανελλαδικές 2019: Ο δεκάλογος της σωστής συμπλήρωσης του μηχανογραφικού

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μαθητές που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα

Το τελευταίο βήμα των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, είναι η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://exams.it.minedu.gov.gr , επιλέγοντας «Οριστικοποίηση».

Το star.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Σπουδή» σας παρουσιάζει πώς θα συμπληρώσετε σωστά το μηχανογραφικό σας. 

Ο Δεκάλογος της σωστής συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου

  • Σκεφτείτε ποια Σχολή , ποιο Τμήμα είναι αυτό που ικανοποιεί τις επιθυμίες και τα όνειρά σας για Σπουδές 
  • Στην αναζήτηση Σχολών και Τμημάτων  μην αγνοείτε τις δυνατότητες και ευκαιρίες που σας παρέχουν για επαγγελματική αποκατάσταση 
  •  Επιλέξτε τα Τμήματα που επιθυμείτε  τοποθετώντας  τα πρόχειρα  με αύξοντα αριθμό με μια πρώτη σειρά στο Μηχανογραφικό Δελτίο για να έχετε μια αρχική εικόνα .
  • Συμβουλευτείτε τις βάσεις των προηγούμενων ετών, χωρίς όμως να σας δεσμεύουν στις επιλογές σας γιατί οι βάσεις και η ιεράρχηση των Σχολών μεταβάλλονται με βάση τις προτιμήσεις των Υποψηφίων και με βάση τον αριθμό των Εισακτέων κάθε χρόνο.
  • Αναζητήστε πληροφορίες στους ιστότοπους των Σχολών, σε πρόσωπα του περιβάλλοντός σας που είναι ήδη φοιτητές στα Τμήματα που σας ενδιαφέρουν, αλλά και σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε τομείς αντίστοιχους των ενδιαφερόντων σας
  • Λάβετε υπόψη σας τα Νέα Τμήματα που έχουν προστεθεί στο Μηχανογραφικό τα οποία δεν έχουν βάση και συνεκτιμήστε τη βάση τους έχοντας υπόψη σας τη βάση παρεμφερών τμημάτων.
  • Προσέξτε γιατί μερικά τμήματα είναι κοινά και επομένως η βάση τους θα καθοριστεί από τις συνολικές επιδόσεις των Υποψηφίων. Σε αυτά είναι πλεονεκτική φέτος  η θέση όσων υποψηφίων προέρχονται από τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και τις Σπουδές Υγείας που σημείωσαν συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις. 
  • Αν έχετε αρκετά μόρια και επομένως ευχέρεια επιλογών , μετά τις αρχικές σας επιλογές προσθέστε και κάποιες σχολές ακόμη, κι ας είναι βαθμολογικά πολύ χαμηλότερες, για να είστε ασφαλείς σε περιπτώσεις αυξομείωσης των βάσεων .
  • Αν έχετε προϋποθέσεις μετεγγραφής μην ξεχάσετε να δηλώσετε στο Μηχανογραφικό το Τμήμα στο οποίο θέλετε να μετεγγραφείτε κι ας είναι πολύ ψηλά βαθμολογικά. Αν δεν το έχετε δηλώσει δεν έχετε το δικαίωμα της μετεγγραφής.
  • Πριν οριστικοποιήσετε το Μηχανογραφικό σας ελέγξτε ότι συμπληρώσατε όλα τα Τμήματα που επιθυμείτε. Δεν υπάρχει όριο στα Τμήματα που δηλώνουμε. Μπορείτε να δηλώσετε  όλα τα Τμήματα του Πεδίου  στο οποίο είστε Υποψήφιοι.


 

                                                                  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top