Δολοφονία μικρής Στέλλας: Έσπασε τα ισόβια ο παιδοκτόνος-20 χρόνια κάθειρξη

«Aγαπούσα το παιδί μου, ας με συγχωρέσει ο Θεός»

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Άθελά του υποστήριξε ότι σκότωσε την εξάχρονη Στέλλα, ο 63χρονος παιδοκτόνος κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Eν τέλει, το δικαστήριο αποφάνθηκε ποινή κάθειρξης 20 χρόνων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σπάζοντας τα ισόβια γιατί αναγνωρίστηκε στον παιδοκτόνο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. 

Όπως υποστήριξε ο δράστης, λίγο πριν γίνει το κακό είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από μια χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη. 

Η πρώην σύζυγός του ρώτησε αν ήταν καλά τα παιδιά, αν είχαν πιει το γάλα τους και του ζήτησε να κάνει μπάνιο τη μικρή Στέλλα. 

Εκεί ήταν που ξεκίνησαν όλα. Η μικρούλα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να κάνει μπάνιο και φώναζε, ζητώντας τη μαμά της. Εκείνος τότε της έκλεισε τη μύτη και το στόμα για να μην ξυπνήσει το δίδυμο αδελφός της και τελικά τη σκότωσε. 

«Άθελά μου έγινε. Δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το έκανα. Αψυχολόγητα… εγώ αγαπάω τους ανθρώπους, αγαπάω τα παιδιά. Δεν ήμουν κακός πατέρας», είπε. 

Αφού τύλιξε το παιδί σε σακούλες και του έβαλε μαζί μια κουβερτούλα το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι τους και μετά, όπως είπε, επέστρεψε στο σπίτι, ήπιε ένα ακόμα ποτήρι κρασί και μετά έπεσε για ύπνο. 

«Δεν ξέρω πώς μπορώ να εξηγήσω πώς έκανα αυτό το πράγμα. Το αγαπούσα το παιδί μου. Θέλω να ζητήσω συγχώρεση από τον Θεό. Συγγνώμη από την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Μου λείπουν τα παιδιά μου, τα αγαπάω πολύ», είπε.

Την ενοχή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του 63χρονου παιδοκτόνου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για περιύβριση νεκρού ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας. 

Όπως είπε, κατά την αγόρευσή του, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι πάσχει από δυσθυμική διαταραχή, ώστε να μην καταλάβει τις επιπτώσεις της πράξης του. 

Υποστήριξε πως οδηγήθηκε στην πράξη αυτή λόγω της πίεσης που του προκαλούσε η κατάσταση της Στέλλας, η οποία είχε ένα μικρό κινητικό πρόβλημα. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με μεθοδικότητα, είχε οργανωμένη σκέψη και διαύγεια κατά την τέλεση του εγκλήματος. 

«Ο κατηγορούμενος ενήργησε με καθαρό μυαλό. Οι ενέργειές του ήταν μεθοδικές για να καλύψει το έγκλημά του», είπε ο εισαγγελέας. 

Ψυχιάτρος: «Παίρνει ψυχοφάρμακα δεν ήξερε τι έκανε»

Νωρίτερα είχε καταθέσει στο δικαστήριο ο ψυχίατρος που εξέτασε τον 63χρονο μετά από εντολή του ανακριτή, ο οποίος υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Ξέσπασε η μητέρα της Στέλλας: «Δεν ήταν για τα σκουπίδια το αγγελάκι μου»

Ο ψυχίατρος κατέθεσε τότι ο κατηγορούμενος πάσχει από καταθλιπτική διαταραχή. Όπως είπε έπαιρνε δύο αντικαταθλιπτικά φάρμακα κι ένα αντιψυχωσικό, ενώ ταυτόχρονα έπινε αλκοόλ που είχε σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η κρίση του. 

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναρωτήθηκε αν δείχνει μειωμένη κρίση το γεγονός ότι μετά τη δολοφονία του παιδιού του, τύλιξε το πτώμα με κουβέρτες και το πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών, ενώ μετά έκανε καταγγελία ότι διαρρήκτες απήγαγαν τη μικρή. 

Ο ψυχίατρος υποστήριξε πως από την εμπειρία του ως αστυνομικός θα έπρεπε να γνώριζε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έστεκαν, γεγονός που τον κάνει να πιστεύει ότι όντως η ψυχική του κατάσταση ήταν ασταθής. 

Σημείωσε, επίσης, ότι τη στιγμή που είχε φράξει το στόμα και τη μύτη του παιδιού του και εκείνο πάλευε να πάρει ανάσα, ο κατηγορούμενος δεν αντιλαμβανόταν ότι αυτό που έκανε θα οδηγούσε στο θάνατο του κοριτσιου. 

Τέλος, ο ψυχίατρος δήλωσε κατηγορηματικά πως ο παιδοκτόνος σε καμία περίπτωση δεν είχε προμελετήσει τη δολοφονία της κόρης του, καθώς ήταν στοργικός πατέρας και δεν έκανε αφελείς πράξεις. 

Στο εδώλιο ανέβηκε, επίσης, και ο ψυχίατρος που προσέλαβε ως τεχνικό σύμβουλο η μητέρα της μικρής Στέλλας, ο οποίος συμφώνησε ότι ο 63χρονος πάσχει από δυσθυμική διαταραχή, η οποία όμως δεν επηρεάζει την κρίση του, ώστε να μην καταλάβαινε τι έκανε την ώρα που σκότωσε το παιδί του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top