Απέδρασε ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος από τις φυλακές Τίρυνθας

Συναγερμός στη ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός σήμανε στις φυλακές της Τίρυνθας, καθώς απέδρασε από εκεί ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κρατούμενος αναζητείται από το πρωί της Παρασκευής, ενώ η απουσία του έγινε αντιληπτή στην καταμέτρηση που έγινε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Σημειώνεται ότι στις αγροτικές φυλακές οι κρατούμενοι κάνουν γεωργικές εργασίες εκτός του χώρου των φυλακών, υπό την επιτήρηση σωφεωνιστικών υπαλλήλων. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος ήταν παρών στη βραδινή καταμέτρηση και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης του κελιού του. 

Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος», κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τον Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το τόξο του και από την τσάντα που είχε μετατρέψει σε φαρέτρα έβγαλε ένα βέλος και επιχείρησε να το ρίξει προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Ο φωτογραφικός φακός τον είχε «συλλάβει» να εκτοξεύει βέλη προς το Κοινοβούλιο. Μόλις έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς συνελήφθη, ωστόσο αντιστάθηκε και χρειάστηκε μία διμοιρία για μπορέσει να τον συλλάβει.

Είχε κατηγορηθεί επίσης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος που επίσης κρατείται στις φυλακές της Τίρυνθας.

Τον περασμένο Μάρτιο Έλληνας ποινικός που επίσης κρατείται στην Τίρυνθα πήδηξε το βράδυ της 23ης Μαρτίου τον μαντρότοιχο της φυλακής και λήστεψε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην πόλη του Ναυπλίου, πριν επιστρέψει μερικές ώρες αργότερα στο κελί του. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top