Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να αθωωθεί η καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο

"Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ζωή μου"

Η καθαρίστρια που είχε συλληφθεί για πλαστό πτυχίο

Να κηρυχθεί αθώα η καθαρίστρια από το Βόλο, Δήμητρα Τσιαντάκη, πρότεινε  η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή προς την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη η 53χρονη καθαρίστρια από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. 

Η αντεισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους γι’ αυτή την οργανική θέση. 

Όπως επεσήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα της απάτης σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί. 

Η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σε δήλωση της μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας ανέφερε:

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν  θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».

Για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται μίλησε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, δήλωσε όμως αισιόδοξη. «Θα τελειώσει ο Γολγοθάς για τη μητέρα μου», είπε.

Η υπόθεση της είχε συζητηθεί στο Ζ΄ τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γεώργιζας
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top