Αβάσταχτος πόνος στην Καλαμάτα: Σήμερα η κηδεία του εικονολήπτη

Για πλημμέλημα κατηγορούνται οι επτά

Βαρύ είναι το κλίμα στην Καλαμάτα, όπου σήμερα το απόγευμα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο εικονολήπτη, ο οποίος σκοτώθηκε ανήμερα του Πάσχα από σαΐτα την ώρα που κάλυπτε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εύα Μεσσηνίας, τόπο καταγωγής της συζύγου του 53χρονου εικονολήπτη, όπου συνήθιζαν να περνούν τις διακοπές τους μαζί με τα δυο τους παιδιά. 

Στο αυτόφωρο σήμερα οι επτά συλληφθέντες

Σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη. 

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, τον οποίο οι Αρχές θεωρούν επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο και στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι έγινε, πως όλοι ήξεραν τι θα συνέβαινε και πως υπήρχε κονδύλι 12.000 ευρώ από τον δήμο για να αγοραστούν τα πυρομαχικά τους. 

Η δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων σαϊτολόγων, Σουζάνα Κλημεντίδη, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι ο εντολέας της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, σημειώνοντας ότι όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων και πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι δε θα επαναληφθούν τα ίδια συμβάντα την επόμενη χρονιά.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης ανήμερα του Πάσχα κάλυπτε τον σαϊτοπόλεμο όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από ανεξέλεγκτη σαΐτα και άφησε ακαριαία την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η σαΐτα του προκάλεσε συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top