Ώρες αγωνίας για ορειβάτη που χάθηκε σε φαράγγι

Τι δήλωσε η κόρη του για την εξαφάνισή του

Ενώ οι πυροσβέστες βρίσκονται μέσα σε σπηλιές και απόκρημνους  βράχους αναζητώντας τον 67χρονο ορειβάτη, η 25χρονη κόρη του γεμάτη αγωνία έφτασε στα Σφακιά, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και περιμένει νέα από τις αρχές για τον πατέρα της.

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε αυτά εδώ τα βουνά άρα είναι πολύ πιθανόν να χάθηκε ή να έπαθε κάποιο ατύχημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο εξοπλισμός του ορειβάτη, η σκηνή του και αλλά και τα προσωπικά του αντικείμενα εντοπίσθηκαν στην έξοδο του φαραγγιού της Τρυπητής.

«Φορά χαμηλά παπούτσια και δε κολυμπούσε συχνά. Η τρυπητή είναι ένα μεγάλο φαράγγι. Θα πάρουμε τις αντίθετες διαδρομές» δήλωσε ένας πυροσβέστης.

Η κόρη του υποστηρίζει ότι ο πατέρας της, είναι  έμπειρος ορειβάτης. Κάθε χρόνο διαλέγει διαφορετικό προορισμό για περιήγηση και αφού τον μελετήσει καλά πηγαίνει και τον εξερευνά. Έτσι έγινε και με τη Άνω Πόλη.

«Ήταν καλά προετοιμασμένος για αυτό το ταξίδι. Είχε φτιάξει έναν χάρτη πολύ πριν έρθει εδώ. Αλλά ο καθένας είναι δυνατόν να χαθεί σε αυτά τα βουνά» δήλωσε η 25χρονη κόρη του. 

Η τελευταία του επικοινωνία που είχε ο ορειβάτης με την σύζυγο του ήταν την Τρίτη 9 Απριλίου. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top