Ο δικηγόρος για τη «μαφία των φυλακών»: Φοβόμουν και έδινα χρήματα

«Αυτοί που με κατηγορούν επιχείρησαν να με σκοτώσουν» λέει στο υπόμνημα

Αντικρούει τις κατηγορίες ο δικηγόρος  που συνελήφθη (μαζί με μία συνάδελφό του) για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», στο υπόμνημά του στον ειδικό ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιο Νικόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση. 

Μαφία των φυλακών: Τα «χρυσά» συμβόλαια και η καλλονή δικηγόρος

«Μαφία Κορυδαλλού»: Σχεδίαζε τη δολοφονία Βορίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικαστικού συντάκτη του Star Κωνσταντίνου Γεώργιζα, ο δικηγόρος στο υπόμνημά του :      

•    Χαρακτηρίζει ύποπτη τη συγκυρία της σύλληψης του, ενορχηστρωμένη από τον «επίδοξο»  - όπως υποστηρίζει - δολοφόνο του Άρη Φλώρο. Το συνδέει με τη δίκη της Energa σε δεύτερο βαθμό, η οποία είναι σε εξέλιξη και με τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα σε βάρος του η οποία έχει προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες. 

•    Υποστηρίζει ότι οι επαφές του με τον Λεκοτσάι ήταν σε γνώση των αρχών και ότι ήρθε σε επαφή μαζί του γιατί ήθελε να μάθει ποιος έδωσε την εντολή δολοφονίας του. 

•    Για το περιεχόμενο των συνομιλιών παραδέχεται ότι του έδωσε χρήματα υποστηρίζοντας ότι φοβόταν τον κακοποιό και προσπαθούσε να δείχνει συνεργάσιμος. Επίσης παραδέχεται ότι του έκανε και κάποιες εξυπηρετήσεις νομικού χαρακτήρα. Υποστηρίζει ωστόσο ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είχε σχέση με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης. 

•    Αναφέρεται λεπτομερώς στο ιστορικό της υπόθεση Energa, υποστηρίζει ότι ο Φλώρος του εναντιώθηκε και ήρθαν σε ρήξη. Αναφέρεται αναλυτικά στην απόπειρα εναντίον του λέγοντας ότι αυτός που είχε εμπλοκή με τη μαφία του Κορυδαλλού και είχε κάνει το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του (όπως ομολόγησαν οι ίδιοι οι δράστες) ήταν ο Φλώρος. 

•    Υποστηρίζει ότι ο Φλώρος έχει οικονομικές διάφορες με το Λεκοτσάι (ο οποιος εμφανίζεται να του ζητά 3 εκ. ευρώ) και εμπλέκει την δολοφονία Ζαφειρόπουλου σε αυτό το σκέλος, αναφέροντας ότι τον δολοφόνησαν μέλη της μαφίας του Κορυδαλλού ένας εκ των οποίων στη συνέχεια δολοφονήθηκε μπροστά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πάλι από μέλη της μαφίας. 

•    Αναφέρεται σε καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων (ιδίως του Αραβαντινού) λέγοντας ότι αφού ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός παραδέχεται ότι φοβόταν τον Λεκοτσάι πως είναι δυνατόν να μη φοβόταν αυτός. 

•    Επίσης επικαλείται την καταθεση Αραβαντινού στον οποίο ο Λεκοτσάι είχε περιγράψει με λεπτομέρειες της κινήσεις της οικογένειάς του για να τον εκφοβίσει. 

•    Υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να εντάσσεται στην ίδια εγκληματική οργάνωση στην οποία είναι μέλη και οι δυο δράστες της απόπειρας δολοφονίας του. 

«Μαφία των φυλακών»: Πήραν προθεσμία οι δικηγόροι που συνελήφθησαν

ΤΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 

Μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος δικηγόρος φέρεται να ισχυρίσθηκε: 

-Το ότι έδινα χρηματικά ποσά της τάξης των 150 και 350 ευρω στον κατηγορούμενο δεν σημαίνει ότι υποστήριζα σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης. Του έδινα τα χρήματα επειδή φοβόμουν και για να εξυπηρετεί προσωπικές ανάγκες. 

-Ο Α. Φλώρος προσπαθεί να με κλονίσει, να σπιλώσει το όνομά μου και να με καταστρέψει αφού κατάφερα στο παρελθόν να γλιτώσω τη ζωή μου κι εκείνος δεν κατάφερε να αναλάβει εκ νέου το ρίσκο μιας νέας απόπειρας εναντίον μου λόγω της αστυνομικής φύλαξης που μου παρεχόταν. 

 

-Κατηγορούμαι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση τον ίδιο μήνα που δύο από τα μέλη της αποπειράθηκαν να με σκοτώσουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top