Θλίψη προκαλεί το ισοπεδωμένο γεφύρι του Κερίτη

Υπέκυψε στην ορμή της κακοκαιρίας

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η πετρόκτιστη, τρίτοξη γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά  στεκόταν «αγέρωχη», μέχρι που... υπέκυψε στη σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. 

Σήμερα, το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται με τη γλαφυρότητα της εικόνας  σε λήψεις που έγιναν από ψηλά  υπό την επιμέλεια του Μανώλη Χαμηλάκη.

Η καταγραφή της στιγμής της κατάρρευσης  και οι ενστικτώδεις αντιδράσεις όσων είδαν το εμβληματικό μνημείο να βυθίζεται στα λασπόνερα σημάδεψε την επικαιρότητα, όχι μόνο της Κρήτης , αλλά  ολόκληρης της Ελλάδας 

Μερικές μέρες μετά η εικόνα της περιοχής είναι αποκαρδιωτική! Η πτήση drone πάνω από τα ερείπια προκαλεί θλίψη.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προωθεί μια σειρά δράσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα μνημεία της Δυτικής Κρήτης. 

Συγκεκριμένα, για τη γέφυρα Κερίτη, αποφασίστηκε η αναστήλωση να γίνει στα πρότυπα του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα, που κατέρρευσε πριν από τέσσερα χρόνια

Η γέφυρα του Κερίτη ήταν ένα από τα εμβληματικά έργα της περιόδου της Κρητικής Πολιτείας, με προϋπολογισμό τότε για την κατασκευή της 45.000 δραχμές! 

Χτίστηκε το 1908 από τον αρχιτέκτονα Αναστάσιο Λογοθέτη από τα Κύθηρα με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του Αλικιανού, αλλά και την αμέριστη φροντίδα του Ελευθέριου Βενιζέλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top