Το συγκινητικό «αντίο» της συζύγου του Περικλή Παναγόπουλου

Η τυχαία τους γνωριμία και το… «μοιραίο» κουδούνι

Με λίγα τρυφερά λόγια αποχαιρέτισε τον σύζυγό της, Περικλή Παναγόπουλο, η Κατερίνα Παναγοπούλου, η γυναίκα που τα τελευταία χρόνια υπήρξε το στήριγμά του και ο άνθρωπος που βρισκόταν πλάι του σε δύσκολες και εύκολες στιγμές. 

«"Έφυγε" ο Πατριάρχης της Επιβατηγού Ναυτιλίας Περικλής Σ. Παναγόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ηλικία 83 ετών, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 06.00 π.μ.. Μετά, από πολύχρονη μάχη, ξεκίνησε το τελευταίο του και μεγαλύτερο ταξίδι. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 και θα ακολουθήσει η ταφή, στον Οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών», αναφέρει στην ανάρτησή της η κυρία Παναγοπούλου για τον άνδρα που γνώρισε εντελώς τυχαία και έμελλε να σημαδέψει τη ζωή της. 

Η Κατερίνα Παναγοπούλου με τον σύζυγό της, Περικλή Παναγόπουλο - φωτογραφία αρχείου NDP 

«Έφυγε» ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Η γνωριμία με τον θεμελιωτή της ελληνικής ακτοπλοΐας

Η συνάντησή τους ήταν εντελώς τυχαία και οφείλεται σε ένα… λάθος του Περικλή Παναγόπουλου. 

Ήταν περίπου τριάντα χρόνια πριν όταν ο γνωστός εφοπλιστής βρέθηκε σε πολυκατοικία στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι για να συναντήσει έναν αρχιτέκτονα. Όμως αντί να χτυπήσει το κουδούνι του αρχιτεκτονικού γραφείου, χτύπησε το κουδούνι ενός ατελιέ υψηλής ραπτικής. 

Την πόρτα ανοίγει τότε η μελαχρινή Κατερίνα Ναυπλιώτου, σχεδιάστρια τότε υψηλής ραπτικής που δημιουργούσε βραδινές τουαλέτες για τις κυρίες της καλής κοινωνίας. 

Η γνωριμία του ζευγαριού ήταν τυχαία, χάρη σ' ένα λάθος του Περικλή Παναγόπουλου - φωτογραφία αρχείου NDP

Τότε ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού, όμως ο έρωτας με τον Περικλή Παναγόπουλο ήταν κεραυνοβόλος. Ο εφοπλιστής ήταν παντρεμένος με την Μπρούνα και είχε δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Ειρήνη, όμως πήρε διαζύγιο και παντρεύτηκε την Κατερίνα Ναυπλιώτου, η οποία υιοθετεί το επώνυμο του συζύγου της και αναπτύσσει αργότερα έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση. 

Η ίδια σε συνέντευξή της έχει δηλώσει ότι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που πήρε από τον γνωστό εφοπλιστή είναι ότι η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στην οικουμένη. Ότι η ζωή και η επιτυχία δε χαρίζονται, αλλά κατακτούνται. 

Η Κατερίνα Παναγοπούλου στάθηκε πλάι στον γνωστό εφοπλιστή για περισσότερο από τριάντα χρόνια - φωτογραφία αρχείου NDP

Όπως έχει εκμυστηρευτεί η ίδια ο Περικλής Παναγόπουλος αποτέλεσε διαρκής έμπνευση στη ζωή της, ενώ για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, ειδικά την περίοδο της απαγωγής του, τόνισε ότι έγινε σοφότερη. 

Η απαγωγή, οι δραματικές διαπραγματεύσεις και τα λύτρα των 30 εκατομμυρίων

Το 2009 ήταν μια χρονιά σταθμός στη ζωή του ζευγαριού που σημαδεύτηκε από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. 

Τις δύσκολες εκείνες ώρες η Κατερίνα Παναγοπούλου αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς του συζύγου της. Δε διστάζει να βγει τηλεφωνικά στο δελτίο της ΕΡΤ, που τότε παρουσίαζε η Μαρία Χούκλη ζητώντας από τους απαγωγείς να επικοινωνήσουν μαζί της για να επιστρέψει ο σύζυγός της στο σπίτι του σώος και αβλαβής.

Όντως οι δράστες επικοινώνησαν και ζήτησαν 30 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα για να αφήσουν τον εφοπλιστή ελεύθερο. Τα λεφτά παραδόθηκαν, ο Περικλής Παναγόπουλος επέστρεψε σώος και αβλαβής στο σπίτι του και οι δράστες τελικά συνελήφθησαν, όμως τα 30 εκατομμύρια ευρώ δεν βρέθηκαν ποτέ και παραμένουν… άφαντα μέχρι και σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top