18 θάνατοι από τη γρίπη: «Προσοχή στα συμπτώματα» λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Πέθανε 36χρονος στην Κέρκυρα από Η1Ν1

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί για τον ιό της γρίπης, αφού ήδη στη χώρα μας μετράμε 18 θανάτους. 

Οι ειδικοί προειδοποιούν για την ανάγκη εμβολιασμών αλλά και σωστών μέτρων αντιμετώπισης για όσους νοσήσουν. Αφορμή στάθηκε το περιστατικό της Κέρκυρας όπου ένας 36χρονος έχασε τη ζωή του, αγνοώντας όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα συμπτώματα της νόσου.

Τα συνήθη σημάδια της εποχικής γρίπης είχε ο 36χρονος πατέρας δύο παιδιών, τελευταίο θύμα του ιού Η1Ν1. Σύμφωνα με πληροφορίες για περισσότερες από πέντε ημέρες παρέμενε σπίτι του, με αποτέλεσμα  ο οργανισμός να επιβαρυνθεί και να καταρρεύσει

«Διανύουμε την δεύτερη φάση του ιού της εποχικής γρίπης και θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαιτέρως όλοι μας, αλλά και κάποιοι οι οποίοι βρίσκονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου», είπε ο Ειδικός Παθολόγος του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Ανάστασιος Γιακουμής στην κάμερα του STAR.

Γέννησε στην εντατική ένα υγιέστατο κοριτσάκι 
Στην Μονάδα εντατικής θεραπείας παραμένει η 24χρονη γυναίκα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κρήτης. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε επείγουσα καισαρική επέμβαση για να μην κινδυνεύσει το μωρό. Η νεαρή δεν είχε εμβολιαστεί. «Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν όσες γυναίκες διανύουν κύηση ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν και αυτές ως ανήκουσες στην ομάδα υψηλού κινδύνου, με το εμβόλιο της γρίπης, ακόμη και τώρα δεν είναι αργά» λέει ο γιατρός Ανάστασιος Γιακουμής.

24χρονη στο Ηράκλειο γέννησε στην εντατική όπου νοσηλεύεται με γρίπη Η1Ν1!

Αυξημένα κρούσματα γρίπης
Πολλοί είναι οι γονείς που σπεύδουν στο νοσοκομείο Παίδων, με τα συμπτώματα της γρίπης, όπως δύσπνοια, πυρετός και βήχας να ταλαιπωρούν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πρέπει με τα πρώτα συμπτώματα της γρίπης να ζητείται ιατρική γνωμάτευση αλλά και η χορήγηση αντικών φαρμάκων.

Φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει επιπλέον εισαγωγή 50.000 εμβολίων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top