Καρέ-καρέ: Έτσι απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Η στιγμή που ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλλουν στο κρησφύγετο

Δείτε τα video που παρουσιάστηκε από την εκπομπή "Ρεπορτάζ" στη "Νέα Τηλεόραση Κρήτης"

Video από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία.

Στα πλάνα που παρουσίασε η «Νέα Τηλεόραση Κρήτης», καταγράφεται καρέ-καρέ η στιγμή που ειδικές δυνάμεις εισβάλλουν στο κρησφύγετο όπου κρατούταν όμηρος ο επιχειρηματίας για περισσότερους από έξι μήνες.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε στις 2 Οκτωβρίου του 2017, στις 07:30 το πρωί, 186 ημέρες μετά την απαγωγή του, στις 30 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

Η έφοδος έγινε στην αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοντά στη γέφυρα Ζουρίδας στο Ρέθυμνο, όπου οι απαγωγείς κρατούσαν τον 53χρονο Μιχάλη Λεμπιδάκη, δεμένο πάνω σε στρώμα με αλυσίδα στο πόδι. 

Αστυνομικοί απ΄όλες τις υπηρεσίες, εισέβαλαν στο κρησφύγετο των απαγωγέων με θερμική κάμερα και κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τους απαγωγείς καθώς η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε εβδομάδες πριν, πού κρατούνταν ο επιχειρηματίας.

Το video μοιάζει λες και είναι βγαλμένο από ταινία του Χόλιγουντ, παρουσιάζοντας την επιχείρηση από την αρχή μέχρι το τέλος, όταν συνελήφθησαν οι δύο φρουροί του και ο επιχειρηματίες οδηγήθηκε στην ελευθερία.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες

Μιλώντας στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης», ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, έκανε λόγο για μία από τις δυσκολότερες υποθέσεις τις 35ετούς καριέρα του.

Για την απαγωγή του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε πει πως «ήμουν  συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες», είπε περιγράφοντας όσα έζησε κατά τις καταθέσεις του στη δίκη των απαγωγέων του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top