Φαντάρος κατήγγειλε ναζιστικό σύνθημα - Τι λέει το ΓΕΣ για την απόσπασή του

«Μόνος του ζήτησε να πάει στην Αθήνα, θα επιστρέψει στη Λέσβο»

Το ρητό «η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από τη δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους», βρισκόταν γραμμένο σε τοίχο του στρατοπέδου στο Μανταμάδο απέναντι από τα μαγειρεία. Από κάτω, υπήρχε η υπογραφή του στρατάρχη της ναζιστικής Γερμανίας και καταδικασμένου εγκληματία πολέμου, Έριχ Φον Μάινσταιν.

Ο φαντάρος Δημήτρης Ανδρονιάδης, που διαμαρτυρήθηκε για σύνθημα ναζιστή στρατάρχη στο στρατόπεδο της Λέσβου, μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Λάμπρο Δεμερτζή. Ο ίδιος αποκάλυψε πως πήρε απόσπαση μετά τη διαμαρτυρία του, η οποία στη συνέχεια ανακλήθηκε.

«Βγήκα στην αναφορά και ζήτησα να αφαιρεθεί το σύνθημα από τον τοίχο του στρατοπέδου και έφτασα να μιλάω με τον διοικητή. Μου το αιτιολόγησε, ότι το σύνθημα γράφτηκε επειδή ήθελαν να εμπνεύσουν τους φαντάρους του στρατοπέδου» δήλωσε ο Δημήτρης Ανδρονιάδης.

Ο Δημήτρης είναι 27 ετών, επαγγελματίας μουσικός και μπήκε στο στρατό στα μέσα Νοεμβρίου. Όπως λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μετά τη διαμαρτυρία του, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου δύο ώρες, το σύνθημα είχε σβηστεί. 

Ο Δημήτρης χθες ενημερώθηκε ότι θα πάρει απόσπαση από τη Λέσβο στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε ότι επιθυμεί να παραμείνει στο στρατόπεδο του Μανταμάδο. 

Σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντέδρασε αμέσως. Μετά από εντολή του, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση που θα διενεργήσει επειγόντως το ΓΕΣ για το θέμα, ανέφεραν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ για την απόσπαση του φαντάρου

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, η απόσπαση του Στρατιώτη (ΠΖ) Δημήτριου Ανδρονιάδη, της δύναμης του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής (265 Μ/Κ ΤΕ), από τη νήσο Λέσβο στην Αθήνα, είχε αποφασιστεί με σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Μουσικής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), για την εορταστική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική του ιδιότητα (μουσικοσυνθέτης), το μόνιμο τόπο κατοικίας του (Αθήνα) και την έγγραφη δήλωση επιθυμίας του για μετάθεση στην Αθήνα.Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε πριν δημιουργηθεί το ζήτημα της επιγραφής στον τοίχο της Μονάδας και πριν ο στρατιώτης εκδηλώσει προφορικά την επιθυμία του για παραμονή στη νήσο Λέσβο. Κατόπιν του προφορικού αιτήματός του, που υποβλήθηκε χθες, 18 Δεκεμβρίου 2018, προς τον Διοικητή της Μονάδας του, ο Στρατιώτης Ανδρονιάδης Δ. με το πέρας της εορταστικής του άδειας, στις 27 Δεκεμβρίου 2018, θα επιστρέψει στη νήσο Λέσβο για να συνεχίσει τη θητεία του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top