Αποφυλακίστηκε η καθαρίστρια: «Φοβήθηκα ότι θα μου έπαιρναν τα παιδιά μου»

Τελείωσε το Δημοτικό και τώρα πηγαίνει στο Γυμνάσιο

Το μεσημέρι της Τετάρτης αποφυλακίστηκε τελικά η καθαρίστρια, η οποία είχε παραποιήσει το απολυτήριο του Δημοτικού και είχε κάνει την Ε΄ τάξη ΣΤ΄ ώστε να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε δημοτικό παιδικό σταθμό. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου», περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ίδια ως παιδί, αλλά και αργότερα όταν παντρεύτηκε και έγινε μητέρα. 

«Μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα από τα έξι μου χρόνια γιατί οι γονείς μου για τους δικούς τους λόγους δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν εννιά παιδιά. Στα 11 μου πήγα στον Βόλο για να μείνω με τους παππούδες μου, αλλά κι εκείνοι δεν μπορούσαν να με φροντίσου. Άρχισα να δουλεύω από πολύ μικρή ηλικία. Στα 16 μου γνώρισα τον σύζυγό μου, ο οποίος μου πρόσφερε όλα όσα μου είχαν λείψει, αγάπη, ασφάλεια και μια οικογένεια», είπε η Δήμητρα συγκινημένη και συνέχισε:

«Όμως και τότε υπήρχαν προβλήματα γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η Πρόνοια και έλεγχε πώς ζούσαν τα παιδιά μου. Μου είπε μια κοινωνική λειτουργός ότι υπάρχει μια θέση για καθαρίστρια στον παιδικό σταθμό για να κάνω τα χαρτιά μου. Παραποίησα το απολυτήριο του Δημοτικού γιατί φοβήθηκα ότι θα μου πάρει η Πρόνοια τα παιδιά μου. Δεν ήξερα τότε πόσο σοβαρό αδίκημα ήταν. Τα έκανα όλα για τα παιδιά μου, για να μην ζήσουν όπως εγώ».

Η παραποίηση του εγγράφου αποκαλύφθηκε με τον Καλλικράτη και την ενοποίηση των δήμων που είχε σαν αποτέλεσμα να επανεξεταστούν τα χαρτιά της. Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν από το 1996, απολύθηκε μετά από 20 χρόνια εργασίας στην καθαριότητα, έχασε τα ένσημά της, καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και της ζητήθηκε να επιστρέψει τους μισθούς που είχε πάρει όλα αυτά τα χρόνια, εργαζόμενη σκληρά ως καθαρίστρια. 

Μάλιστα η Δήμητρα κατάφερε πριν μπει φυλακή να τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο και να πάρει το απολυτήριο, ενώ όσο ήταν στη φυλακή πήγε σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και συνέχισε το Γυμνάσιο, στο οποίο  θα φοιτήσει και εκτός φυλακής.

Η ίδια δήλωσε δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου και συγκινημένη από το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ όπως είπε τα έκανε όλα για τα δύο της παιδιά, για τα οποία είναι πολύ περήφανη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top