Συναγερμός στα σύνορα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι για την κηδεία Κατσίφα

Καταγγελία ότι αστυνομικοί «έγδυσαν» Έλληνα για να τον ελέγξουν

Πρώτη δημοσίευση: 08:06

Φύλλο και φτερό κάνουν οι αστυνομικοί στα σύνορα με την Αλβανία ακόμα και μηχανές των αυτοκινήτων όσων περνούν από την Κακαβιά, καθώς ενόψει της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξουν έκτροπα. 

Από το πρωί τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καλούν του Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του 35χρονου να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στη μνήμη του νεκρού. 

Οι έλεγχοι όπως δείχνει και το βίντεο του Fax News Albania, είναι αυστηρότατοι, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι Αλβανοί αστυνομικοί «έγδυσαν», Έλληνα που ήθελε να περάσει τα σύνορα για να ελέγξουν τα τατουάζ του, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ζητήθηκε να παραδώσουν την ελληνική σημαία ή τις σημαίες που είχαν μαζί τους. 

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος (13:00 τοπική ώρα) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες.

Η σορός του 35χρονου Έλληνα ομογενή μεταφέρθηκε την Τετάρτη από τα Τίρανα στον τόπο καταγωγής του μετά από 10 ολόκληρες μέρες και σήμερα θα πέσει η αυλαία σε ένα θρίλερ που εξελίσσεται από τις 28 Οκτωβρίου και έφερε ξανά στην επιφάνεια εθνικιστικά πάθη τόσο στην Αλβανία, όσο και στην Ελλάδα. 

Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Oι σπαρακτικές κραυγές της μάνας όταν τον είδε νεκρό

Το μεσημέρι της Τετάρτης η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα επεστράφη στην οικογένειά του σκεπασμένη με την ελληνική σημαία, ενώ τα έξοδα της ταφής θα καλυφθούν από τη δημοτική αρχή. 

Στους Βουλιαράτες μεταβαίνουν οδικώς από όλη την Ελλάδα μέλη βορειοηπειρωτικών οργανώσεων, ώστε να παραστούν στην κηδεία.

Στους Βουλιαράτες έφτασε η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Δικηγόροι Οικογένειας Κατσίφα:«Πρέπει να μάθουμε πώς πέθανε ο Κωνσταντίνος»

Αναμένεται ότι εκεί θα φτάσουν τουλάχιστον 2.000 άτομα, γι’ αυτό και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, καθώς οι αλβανικές αρχές φοβούνται την εκδήλωση επεισοδίων. 

Στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης πέντε λεωφορεία ξεκίνησαν από τον Σταθμό Λαρίσης με προορισμό του Βουλιαράτες, ενώ οχήματα ναυλώθηκαν και από άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και τα Ιωάννινα

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ στο χωριό θα μεταβεί και ο ίδιος ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας. Στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι τόσο από Έλληνες, όσο και από Αλβανούς αστυνομικούς και έχει αυξηθεί εκτάκτως ο αριθμός του προσωπικού που διενεργεί τους διαβατηριακούς ελέγχους. 

Με τη στολή του καταδρομέα θα ταφεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Δόθηκε η σορός του Κατσίφα – Την Πέμπτη η κηδεία του

Πάντως οι αστυνομικοί που βρίσκονται στους Βουλιαράτες έχουν πάρει εντολή να μην πλησιάσουν τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ώστε να μην προκαλέσουν και οξύνουν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. 

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου μετά από συμπλοκή με Αλβανούς κομάντο, με αφορμή το γεγονός ότι η αστυνομία κατέβασε μια ελληνική σημαία που είχε σηκώσει ο ίδιος στο χωριό του, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Κοιμητήριο των πεσόντων του Έπους του ’40.

Το ξέσπασμα των γονιών του Κατσίφα:«Μας έχουν τρελάνει, το κάνουν επίτηδες»

Βασιλική Κατσίφα: «Το παιδί μου θα μείνει ήρωας και εγώ μια μάνα σκληρή»

Ο Κατσίφας, σύμφωνα με τοπικά μέσα είχε έναν διαπληκτισμό με τους Αλβανούς αστυνομικούς, πήγε σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ κι άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Οι Αλβανοί κομάντο τον καταδίωξαν και υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες τον πυροβόλησαν με μια σφαίρα στο στήθος και μια στο κεφάλι. 

Αυτό που ακολούθησε μετά ήταν κάτι πρωτοφανές, όπως δήλωσαν και οι δικηγόροι της οικογένειας του 35χρονου, αφού οι αλβανικές αρχές καθυστερούσαν να παραδώσουν τη σορό του νεκρού στην οικογένειά του για να γίνει η ταφή, ενώ δεν επέτρεψαν σε Έλληνα ιατροδικαστή να ελέγξει τη σορό. 

Αρκετοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για προσπάθειες συγκάλυψης των πραγματικών συνθηκών θανάτου του Κατσίφα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται ακόμα και για εν ψυχρώ εκτέλεση. 

Πηγή βίντεο: Fax News Albania
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top