Κωνσταντίνος Κατσίφας: Oι σπαρακτικές κραυγές της μάνας όταν τον είδε νεκρό

Αύριο το τελευταίο αντίο στον 35χρονο

Μάνα Κωνσταντίνου Κατσίφα

Τυλιγμένη με την ελληνική σημαία έφθασε στις Βουλιαράτες το απόγευμα η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Συγγενείς και φίλοι τον υποδέχτηκαν τσακισμένοι από τον πόνο και την θλίψη. Σπαρακτικές ήταν οι κραυγές της μητέρας του όταν είδε το παλικάρι της.

Ώρα πέντε το απόγευμα. Η ελληνική σημαία αγκαλιάζει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.  Ο ήρωας της Βορείου Ηπείρου επιστρέφει στο χωριό που τόσο αγάπησε. Τις Βουλιαράτες. Η μάνα του, η κυρία Βασιλική, σπαράζει.

Το μοιρολόι τρυπάει σαν σφαίρες την ατμόσφαιρα. Η μάνα του κάθεται δίπλα στη σορό του γιου της. Λυγίζει. Ο πατέρας του προσπαθεί  να σταθεί όρθιος. Έτσι όρθιος έφυγε ο Κωνσταντίνος στο υδραγωγείο του χωριού.

Η νεκροφόρα έχει  γεμίσει με ελληνικά  σημαιάκια. Οι φίλοι του λυγίζουν όταν βγάζουν το φέρετρο. Φορά το ίδιο τζόκευ  που φόραγε την ημέρα που έπεσε νεκρός από τα αλβανικά πυρά. 

Συγχωριανοί με δάκρυα στα μάτια και λίγα λουλούδια στα χέρια πηγαίνουν στο πατρικό του σπίτι. Να δώσουν κουράγιο στους χαροκαμένους γονείς στις αδερφές του. Όλοι μαζί θα τον συνοδεύσουν αύριο  στις δυο το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία.

Από το πρωί  στο χωριό του Κωνσταντίνου Κατσίφα φθάνει κόσμος από τα χωριά της Βορείου Ηπείρου και  από πόλεις της Ελλάδας. Η άφιξη τους θα κορυφωθεί τα ξημερώματα .

Οι Αλβανικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Φοβούνται επεισόδια. Από τους χιλιάδες  πολίτες που θα βρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου. 

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν εγκαταλείπει τον αγώνα της να μάθει γιατί δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος. Μέσω των δικηγόρων της θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προκειμένου να έχει πρόσβαση στη δικογραφία που έχουν κάνει οι Αλβανικές αρχές. 

Η τελευταία πράξη του δράματος θα γραφτεί στον Άγιο Αθανάσιο. Εκεί όπου έκανε την προσευχή του ο Κωσταντίνος Κατσίφας. Για το χωριό του είναι ήρωας, όπως δείχνει και το σκίτσο που υπάρχει στο σπίτι του μαζί με τους πολεμιστές του ‘40 .

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top