Σεισμός 6,4 ρίχτερ τα ξημερώματα στη Ζάκυνθο – Έγινε αισθητός έως τη Μάλτα

Στους δρόμους οι κάτοικοι - Κλειστά τα σχολεία και οι υπηρεσίες στο νησί

Ανάστατη είναι η Ζάκυνθος μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, 44 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση συντάραξε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ έγινε αισθητός στη νότια Ιταλία, τη Μάλτα και την Αλβανία.

Ζημιές από τον σεισμός 6,4 ρίχτερ σε Ζάκυνθο

* Φωτογραφία από imerazante.gr

Από τον σεισμό προκλήθηκαν ζημιές στον Λαγανά και στον Άγιο Σώστη, ενώ προκλήθηκε καθίζηση στο λιμάνι της Ζακύνθου, το οποίο ωστόσο λειτουργεί κανονικά. 

Ζημιές στο λιμάνι της Ζακύνθου από τον σεισμό

Πηγή φωτογραφίας: tempo24.news

Μετά τη μεγάλη σεισμική δόνηση έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί ύψους έως και 5,4 ρίχτερ, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι, έντρομοι να βγουν και να ξενυχτήσουν στους δρόμους.

Σεισμος 6,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Πηγή φωτογραφίας: tempo24.news

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί παρά μικροτραυματισμοί, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε όλο το νησί, όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος του Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον Σκάι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός μεγαλυτέρου μετασεισμού, Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκτιμήσεις του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη.

 

 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top