Τεράστιο πέπλο αράχνης κάλυψε τη λίμνη Βιστωνίδα - Απίστευτες εικόνες

Απλώνεται σε έκταση 1.000 μέτρων

Ήταν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ένα τεράστιο πέπλο αράχνης κάλυψε παραθαλάσσια περιοχή μήκους 300 μέτρων στο Αιτωλικό. Το εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο… εντοπίζεται τώρα και στην Ξάνθη!

Πέπλο ιστού αράχνης κάλυψε παραθαλάσσια περιοχή μήκους 300 μ. στο Αιτωλικό

Αυτή είναι η εξήγηση για το πέπλο ιστού αράχνης που κάλυψε το Αιτωλικό

Αφόρητη η κατάσταση στο Αιτωλικό: Το πέπλο αράχνης κάλυψε και τα σπίτια

Οι ιστοί του Αιτωλικού κάνουν τον γύρο του κόσμου

Στη λίμνη Βιστωνίδα, στον δρόμο μπροστά από το Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου, στο Πόρτο Λάγος, ένα μοναδικό πέπλο ιστού αράχνης επεκτείνεται σε τουλάχιστον 1.000 μέτρα επί 10 πλάτος, σκεπάζοντας όλη τη βλάστηση δίπλα από την ακτή.

Πού οφείλεται αυτό το τεράστιο πέπλο αράχνης;

Οι σκνίπες είναι η εξήγηση για σπάνιο αυτό φαινόμενο, όπως είπαν οι ειδικοί, τουλάχιστον για την περίπτωση του Αιτωλικού. 

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Φώτης Περγαντής, θέλοντας να εξηγήσει το εντυπωσιακό φαινόμενο είχε τονίσει τότε, στον ραδιοφωνικό σταθμό «aeras fm 99.5», ότι «το πέπλο αυτό οφείλεται στο φαινόμενο της υπερανάπτυξης αραχνών, το οποίο με τη σειρά του οφείλεται στην εμφάνιση υπερπληθυσμού της Σκνίπας». 

Με λίγα λόγια, η φύση εντυπωσιάζει γι’ ακόμη μια φορά, καθώς «βάζει τα δυνατά» της προκειμένου να κρατήσει την ισορροπία των τροφικών αλυσίδων…
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top