Στάσεις λεωφορείων λειτουργούν ως βιβλιοθήκες - Σε ποια μέρη της Ελλάδας;

Η αναμονή γίνεται ευχάριστη... και ο χρόνος γεμίζει εποικοδομητικά

Στάσεις λεωφορείου στην Πάρο και τη Θεσσαλονίκη έχουν μετατραπεί σε βιβλιοθήκες. Βιβλία για όλες τις ηλικίες κάνουν πιο ευχάριστο και επιμορφωτικό τον χρόνο αναμονής του λεωφορείου αλλά και της διαδρομής, όπως βλέπετε στο ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR. 

«Παίρνουμε το βιβλίο μας και ξεχνιόμαστε όταν αργεί το λεωφορείο. Μπορεί και να το χάσουμε το λεωφορείο» λέει γυναίκα.  Κι όμως  αυτή είναι μια στάση αστικού  λεωφορείου. Στο σημείο που συνήθως βλέπουμε  τα νεύρα των επιβατών να χτυπούν κόκκινο, αφού τα δρομολόγια τις περισσότερες φορές  καθυστερούν,  οι κάτοικοι στο Φίλυρο και στο Πανόραμα  Θεσσαλονίκης… διαβάζουν ήρεμα το βιβλίο τους.

«Αν έρθει στην ώρα του, θα συνεχίσω το διάβασμα στη διαδρομή, θα το πάρω σπίτι και θα το ξαναγυρίσω».

Το να προσφέρεις ένα βιβλίο όπως λένε οι κάτοικοι δεν είναι ένα απλό δώρο,  είναι μια προσφορά αγάπης που γεμίζει όχι μόνο τον χρόνο που περιμένεις το λεωφορείο αλλά κ την ψυχή σου με συναίσθημα και γνώση.

Βιβλία για όλες τις ηλικίες στα ελληνικά αλλά και ξενόγλωσσα φιλοξενούνται στην πρωτότυπη στάση λεωφορείου. Συνολικά, πέντε είναι οι στάσεις του ΟΑΣΘ που λειτουργούν ως δανειστικές βιβλιοθήκες. Τέσσερις στην περιοχή του Φιλύρου και μία στο Πανόραμα.  

Άγχος για την επιστροφή τους δεν υπάρχει. Αν κάποιος θέλει να κρατήσει ένα βιβλίο στο σπίτι του, μπορεί να το κάνει. 

Αλλά και στην όμορφη Πάρο, στη διαδρομή που οδηγεί  στην Τρυπητή, στα  Γλυφά,  το Λωλαντώνη, την Αλυκή και τη Μακριά Μύτη μια στάση -βιβλιοθήκη κάνει την αναμονή των Παριανών πιο ευχάριστη και προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top