Καλύτερος Ευρωπαίος Πολίτης για το 2018 ο πατήρ Αντώνιος

Το Ευρωκοινοβούλιο βράβευσε τον ιερέα των παιδιών και την Κιβωτό του Κόσμου

Ο ιερέας...των παιδιών, ο Παπαντώνης  βραβεύτηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ως ο καλύτερος Ευρωπαίος πολίτης. Μαζί του ορφανά παιδάκια, που είδαν σ’ αυτόν την ελπίδα.

Είναι o  φύλακας άγγελος των απροστάτευτων παιδιών. Ο Παπαντώνης έχει στο πλευρό του οκτώ παιδιά που βρήκαν τη θαλπωρή και την αγάπη στην Κιβωτό και παραλαμβάνει συγκινημένος στο Ευρωκοινοβούλιο το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη για φέτος.

«Τα παιδιά όταν μπήκαμε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο άρχισαν να λένε “Πάτερ… για την Κιβωτό γίνεται αυτό;”. Με ρωτούσαν και δεν το πιστεύανε. Μεγάλος ενθουσιασμός! Αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλη ανάγκη να τα βοηθήσουμε να ξανακάνουν όνειρα… να δουν ότι η ζωή είναι ωραία» λέει ο Παπαντώνης.

Στην Κιβωτό του κόσμου βρίσκουν καταφύγιο παιδιά, τα οποία είναι ορφανά. Ψυχούλες που είχαν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και ζούσαν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης…

Καταφύγιο αγάπης η Κιβωτός του Κόσμου 

«Κανείς δεν μπορεί να βάλει τα παιδιά στο σπίτι του και μεγάλα που έρχονται… είναι 15-16 χρόνων με βαρύ ιστορικό. Εμείς το κάνουμε… και γινόμαστε κυματοθραύστης» σημειώνει ο πατήρ Αντώνιος.

Στις δομές της Κιβωτού τα παιδιά μέχρι να ενηλικιωθούν, αποκτούν  ότι αξίζουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Στέγη, φαγητό, ρουχισμό, ιατρική περίθαλψη, επιμόρφωση, διασκέδαση... Κυρίως όμως τους προσφέρεται το αγαθό που είναι αναγκαίο για να μεγαλώσουν . Η αγάπη..

«Πρέπει στα μάτια τα δικά μας να κοιτούν την ελπίδα, ότι μπορούν να τα καταφέρουν» καταλήγει ο πατήρ Αντώνιος. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top