Nυχτερινό θρίλερ για 19 ορειβάτες – Χάθηκαν στο φαράγγι της Σεργούλας

Τους εντόπισαν και τους διέσωσαν τα ξημερώματα άνδρες της ΕΜΑΚ

Φαράγγι Σεργούλας διάσωση

Σε εφιάλτη εξελίχτηκε η πεζοπορία-ορειβασία στο φαράγγι της Σεργούλας στη Φωκίδα για 19 ορειβάτες που επί τέσσερις ώρες είχαν χαθεί μέσα στο σκοτάδι.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής. Η πεζοπορία-ορειβασία μετατράπηκε σε θρίλερ για τα 19 άτομα που δε γνώριζαν καλά την περιοχή με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστούν όταν έπεσε ο ήλιος.

Φαράγγι διάσωση Σεργούλα

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, υπηρεσία της οποίας μετέβη επιτόπου ομάδα ορειβατών της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η πυροσβεστική υπηρεσία της Ναυπάκτου με δύο οχήματα και 4 άνδρες.

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε από τις 10.30 το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις 2.30′ νυχτερινές προς πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα.

Οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας κατάφεραν μέσα στη νύχτα να εντοπίσουν τα 19 άτομα που είχαν χαθεί μέσα στο φαράγγι και μετά από προσπάθεια τεσσάρων ωρών να τα βγάλουν από αυτά σώα και ασφαλή.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Πετρούτσος και ο διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top