Ένωση Αθέων σε ΣτΕ: Να αφαιρεθούν από την αίθουσα τα θρησκευτικά σύμβολα

Κατά τη συζήτηση των προσφυγών για το μάθημα των Θρησκευτικών

Στε Ένωση Αθέων θρησκευτικά

Την Παρασκευή συζητούνται στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας οι αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών κ.α.

Η Ένωση Αθέων, ενόψει της συζήτησης, ζήτησε να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από την αίθουσα στην οποία θα συνεδριάσει το ανώτατο δικαστήριο. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του ΣτΕ Α. Ράντος να ανακοινώσει εάν το αίτημα για την αφαίρεση του θρησκευτικού συμβόλου (εικόνα της Παναγίας) που υπάρχει στο κέντρο της δικαστικής  αίθουσας θα γίνει αποδεκτό ή όχι.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων,  η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.). 

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των  θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και   ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Στις αιτήσεις ακύρωσης και τις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία. 

 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top