Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς: Ανοίγουν τα σχολεία

Μέρα αγιασμού και... βιβλίων η σημερινή

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντοτε ορόσημο, όχι μόνο για μαθητές και δασκάλους αλλά για τους εργαζόμενους, ειδικά όσους έχουν οικογένεια.

Από σήμερα, λοιπόν, τα κεφάλια… μέσα. Τα σχολεία είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχθούν τους μαθητές τους και να χτυπήσουν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Τη σημερινή μέρα θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ, αφού δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν. Η ώρα του αγιασμού, διαφέρει από σχολείο σε σχολείο και οι γονείς θα πρέπει να ενημερωθούν είτε από το σχολείο είτε από το σύλλογο γονεών.

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Εξάλλου, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα.

Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.

Σημειώνεται ότι το πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη μετάθεση της ώρας έναρξης των μαθημάτων κατά 45 λεπτά, δηλαδή στις 9 το πρωί αντί για τις 8:15.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top