Μητρετώδης στη μητέρα του: «Δε θέλω να παρακαλέσεις κανέναν»

Η συγκλονιστική απαίτηση του ανθυπολοχαγού όταν ήταν φυλακισμένος

Να μην παρακαλέσει κανέναν και με κανένα τρόπο για την αποφυλάκισή του. Αυτό είχε ζητήσει ο Άγγελος Μητρετώδης από τη μητέρα του, τις πρώτες ημέρες της φυλάκισής του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο νεαρός ανθυπολοχαγός, παρά το γεγονός ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα από την αρχή, στάθηκε στο ύψος του, διατηρώντας την ψυχραιμία και την αξιοπρέπειά του, όταν όλα έδειχναν ότι η κράτηση θα ήταν και πολύμηνη.

Το παρασκήνιο της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στο σπίτι του στην Καστοριά ο Άγγελος Μητρετώδης – Εορταστικό το κλίμα

Μητρετώδης μητέρα

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, η μητέρα του Άγγελου Μητρετώδη όχι μόνο σεβάστηκε την επιθυμία του γιου της, αλλά επέμεινε σ’ αυτή μέχρι τέλους.

Όταν πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής συναντήθηκε με τις δύο οικογένειες στην Ορεστιάδα και πρότεινε στις δύο μητέρες να στείλουν επιστολή στη σύζυγο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοάν, Εμινέ, απευθυνόμενες στην Εμινέ Ερντοάν ως μάνα προς μάνα, εκείνη αρνήθηκε.

«Ο γιος μου μου είπε να μην παρακαλέσω κανέναν», φέρεται να είπε. 

Υποδοχή ετοιμάζουν οι Εβρίτες στους δύο στρατιωτικούς

Με ανυπομονησία περιμένουν το Δημήτρη Κούκλατζη οι συντοπίτες του στην Ορεστιάδα. Ετοιμάζουν εκδηλώσεις που θα είναι πολύ σημαντικές και για τους 2 στρατιωτικούς οι οποίοι θα έρθουν στην Ορεστιάδα στα τέλη Αυγούστου.

Επιστολή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Δήμαρχο Ορεστιάδας

Στα Ελληνικά έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Ορεστιάδας ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στην οποία εξέφραζε τη συγκίνησή του για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Ο κύριος Γιούνκερ είναι από το 2004 επίτιμος δημότης Ορεστιάδας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top