Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Άλλοι δυο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε ποιες περιοχές έχουν εμφανιστεί τα κρούσματα

κουνουπια, ιος δυτικου νείλου , ελλαδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμη μια φορά το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με τον ίο του Δυτικού Νείλου, που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία συνεχίζει να μολύνει ανθρώπους με τα κρούσματα να εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων, δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό  και άλλοι 17 νοσηλεύονται με συμπτώματα. 

Έως τώρα είναι επιβεβαιωμένα 77 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου και πέντε θάνατοι.  Άλλοι 22 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό, από τους οποίους επτά βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έκαναν την εμφάνισή τους και στη Βόρειο Ελλάδα, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας και του Κιλκίς.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια. Τα πρώτα συμπτώματα του ιού είναι παρόμοια με αυτά μιας κοινής  ίωσης. Όμως ο ιος του Δυτικού Νείλου μπορεί να εξελιχθεί σε εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top