Εξωπραγματικές εικόνες στη Σκόπελο - "Άνοιξαν οι ουρανοί"

Χτυπήματα της καλοκαιρινής μπόρας σε Φλώρινα, Λιδορίκι, Πτολεμαϊδα

Την ώρα που η Ιβηρική χερσόνησος καίγεται, εμείς φαίνεται πως μπαίνουμε πλέον στο κανονικό καλοκαίρι, με φυσιολογικές, για την εποχή θερμοκρασίες και τα γνωστά αυγουστιάτικα μελτέμια. Μέχρι χθες όμως, πολλές περιοχές της χώρας αντιμετώπισαν προβλήματα από ξαφνικά, δυνατά μπουρίνια.

Στις 3 Αυγούστου οι κάτοικοι του χωριού Στύρφακα της Φθιώτιδας παρακολουθούσαν έντρομοι, την καταστροφική πορεία των τεράστιων υδάτινων όγκων από δύο ρέματα, που  σάρωναν τις περιουσίες τους. Το νερό μαζί με μπάζα, πέτρες ακόμα και δέντρα όρμησε στους δρόμους του χωριού, πλημμυρίζοντας  σπίτια και αποθήκες.

Πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικά μηχανήματα και κάτοικοι προσπαθούσαν να περιορίσουν, με όποιο τρόπο μπορούσαν, τη μανιασμένη εισβολή του νερού. Μέσα σ' όλα αυτά, από τη σφοδρή νεροποντή, πλημμύρισε και ο σύγχρονος σταθμός του ΟΣΕ στο Λιανοκλάδι.

"ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ"  ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ 

Αυτές οι εικόνες,  με το νερό να ρέει σαν χείμαρρος στα πέτρινα σοκάκια και τους δρόμους της Σκοπέλου  μοιάζουν εξωπραγματικές. Μέσα σε λίγη ώρα το νησί κόντεψε να γίνει ένα με τη θάλασσα...

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΜΠΟΡΑΣ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΛΙΔΟΡΙΚΙ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Ένα δυνατό μπουρίνι δημιούργησε προβλήματα και στους δρόμους της Φλώρινας, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι. Παρόμοιες εικόνες μας έρχονται και από το Λιδορίκι , ενώ από τη σφοδρή νεροποντή , που έπληξε στην Πτολεμαΐδα, πλημμύρισε και το Μουσείο της πόλης. Στην Εορδαία ένα δέντρο κόπηκε στα δυο όταν χτυπήθηκε από κεραυνό 

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...ΔΡΟΣΙΖΕΤΑΙ 

Μετά από όλα αυτά,  σταδιακά,  ο καιρός επιστρέφει στα κανονικά του,  με την ...υπογραφή του Αυγουστιάτικου μελτεμιού. Την ώρα που η Ισπανία και η Πορτογαλία καίγονται από την εισβολή των.... ιδιαίτερα θερμών αερίων μαζών , οι οποίες μετακινούνται από το Μαρόκο προς την Ιβηρική Χερσόνησο, η Ελλάδα τη... γλιτώνει,  με το ισχυρό βοριαδάκι να κρατά το θερμόμετρο σε φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα. 

«Αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα επιτέλους θα είναι αρκετά καλός. Μόνο λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα , το βοριαδάκι στο Αιγαίο θα παραμείνει ενισχυμένο 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, μέχρι 35 βαθμούς» σύμφωνα με τον Μανώλη Ανανδρανιστάκη.

Από Δευτέρα ο υδράργυρος θα ανηφορίσει έναν με δύο βαθμούς, φτάνοντας τοπικά τους 36 με 37.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top