Ελλάδα προς Ευρώπη: Βοηθήστε μας να σβήσουμε τις φωτιές

Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν να παραλάβουν πυρόπληκτους

Τη διεθνή συνδρομή για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα ζήτησε η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και ο στρατός και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν επιστρατευτεί για τις ανεξέλεγκτες φωτιές σε ανατολική και δυτική Αττική. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία και βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Π.Υ. στο Χαλάνδρι. Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κήρυξε την ανατολική και δυτική Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής γίνονται διαρκείς συσκέψεις για τον συντονισμό του έργου της κατάσβεσης από τους: Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Τόσκα, καθώς και του Παύλου Πολάκη, Σωκράτη Φάμελλου και Χρήστου Σπίρτζη μαζί με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη. 

Τσίπρας: Υπόνοιες για σχέδιο εμπρησμού - Επέστρεψε εκτάκτως από τη Βοσνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ή και περισσότερους νεκρούς στην περιοχή του Νέου Βουτζά. 

Πληροφορίες για νεκρό στον Νέο Βουτζά

Την ίδια ώρα, αγνοούνται 10 Δανοί τουρίστες, οι οποίοι στον πανικό τους να σωθούν από τις φλόγες στη Ραφήνα, μπήκαν σε φουσκωτό σκάφος. Έχει στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. 

Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν να παραλάβουν πυρόπληκτους. Δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσαν από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και για να παραλάβουν εγκλωβισμένους από τις παραλίες στο Μάτι και το Ζούμπερι.

Οι τραυματίες από το πύρινο μέτωπο στο Μάτι, που είναι το πιο ισχυρό αυτή τη στιγμή, είναι 25 εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Μάτι: Πλωτό του Λιμενικού σπεύδει να παραλάβει κατοίκους από την παραλία

Παράλληλα, συνδράμουν τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό, ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κινέτα, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή θύματα. Ωστόσο, η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου θα παραμείνει κλειστή.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top